Posted by / miercuri, 27 septembrie 2017 / 35 Comentarii / , , , , , , , ,

Avantaje și dezavantaje în a face copii la 40 ani


    Când am rămas însărcinată aveam 35 ani, când l-am născut împlinisem deja 36. Târziu, ar spune unii, tocmai bine ar spune alții. Dacă aș da acum timpul înapoi și aș putea alege când să îmi vină copilul pe lume aș spune că cel mai bine ar fi fost pe la 30 ani. A avea copil sau copii la 20 ani nu e chiar totuna cu a avea copii la aproape 40. Evident că fiecare vârstă și etapă din viață are avantajele și dezavantajele ei. Din păcate nu știu cum e să ai copil la 20 ani așa că nu pot decât să îmi dau cu presupusul, însă știu cum e să ai copil la 36 ani.

Avantajele de a avea copil la 20 ani:

    - Într-o oarecare măsură crești împreună cu copilul.

    - E mai ușor să empatizezi cu el, fiind mai aproape de vârsta lui și de experiențele sale. E mai ușor să îți aduci aminte de copilăria ta când ai 20 ani decât atunci când ai 40.



   
    - Iei lucrurile așa cum sunt și nu stai să mai cântărești fiecare situație în parte și nu faci caz de fiecare situație potențial periculoasă pentru că ai o oarecare inconștiență la această vârstă.

    - La 40 ani, când copilul e deja mare, poți să îți vezi liniștit de viață, căci viața, într-adevăr, poate începe la 40 ani.

    - Vitalitatea. Calitatea aceasta a tinereții e o comoară, poți să alergi, să te joci, să participi la o groază de acțiuni cu copilul.

Dezavantajele de a avea copil la 20 ani:

    - Latura financiară probabil nu e destul de bine pusă la punct, e posibil ca părinții tineri să stea la rândul lor cu părinții. Cred că important ca atunci când ai copil să ai o oarecare independență financiară. 

    - Resentimentul că nu te poți distra cum o fac ceilalți pentru că trebuie să stai cu copilul.

    - Moștenirea culturală și educațională. E posibil, dar nu imposibil, ca la 20 ani să nu îi poți transmite mari valori copilului pentru că nu ai avut tu vreme să le asimilezi.

    - Imaturitatea emoționala și nesiguranța. Din păcate generația celor de 20 ani a anilor 2017 nu e tocmai coaptă și pregătită pentru a avea copii, aici intervin și posibile tentații extraconjugale, influențe etc

Avantajele de a avea copii la 40 ani



   
    - Stabilitatea financiară. Evident că nu e obligatoriu ca la 40 ani să ai casă, mașină și cont în bancă dar șansele să ai măcar un salariu și un serviciu stabil sunt extrem de mari, nu mai trăiești de pe azi pe mâine, doar cu banii necesari unui pachet de țigări.

    - Existența unor principii de viață mai sănătoase, cultul anumitor valori, respectul lor, posibilitatea de a crește copilul după anumite norme.

    - Împlinirea anumitor dorințe, probabil până la 40 ani ai avut timp să ieși și în club și la agățat, ai și băut, ai mai fost pe ici pe colo, în așa fel încât să nu resimți nașterea sau creșterea unui copil ca pe o corvoadă și să ai regretul că ai mai fi avut atâtea de făcut în viață.

Dezavantajele de a avea copil la 40 ani:

    - Lipsa vitalității. Într-un fel te miști și alergi după copil la 20 ani și cu totul altfel la 40. În cazul în care ești un părinte de tipul sportiv atunci nu ar trebui să fie o problemă la 40 dar la 50 ani cu siguranță mai începi să scârțâi.

    - Apariția sau prezența tabieturilor, emisiunea preferată, cartea preferată în locul statului pe covor și jucat cu mașinuțe. La 40 ani parcă nu prea mai poți să pătrunzi așa ușor în mintea copilului și îți mai vine să îți mai vezi și de ale tale.

    - Oboseala. Presupunând că ești în câmpul muncii de la 20 ani până la 40 ani ai adunat ceva ore de muncă și orele astea își cam spun cuvântul în relația cu copilul. E greu să vii acasă după 10 ore de muncă și să ieși cu bicicleta în parc.

    - Diferența mare de vârstă poate fi un impediment pentru că există riscul să existe diferențe de opinii între generații. Ele există oricum dar pe măsură ce trece timpul se adâncesc. Dacă nu ai o sănătate de fier și nu te îngrijești corespunzător cam după 40 ani începi să mai dai rateuri din punct de vedere medical și poți să începi să ai probleme de sănătate. Te poți îmbolnăvi și e greu să ai grija unui copil având probleme medicale.

    Până la urmă, lăsând vârsta la o parte cred că a avea un copil e o binecuvântare la orice vârstă, indiferent că e 20, 30 sau 40 ani. Nu e nici o tragedie dacă nu ai, cu siguranță, dar fiecare își știe socotelile sale cel mai bine.

Distribuie:
Tags : , , , , , , , ,

35 de comentarii:

  1. Un articol bun si realist.Eu am avut copilul la 43 ani si cred ca inteleg si aprob acuratetea textului!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am 31 de ani si doi copii de 11 si 4 ani. Sunt foarte mandra de ei si nu imi pare rau ca am ales sa fiu mama la 20 de ani. Am crescut invatand din experiente si sunt multumita pana acum. Sper din tot sufletul sa spun asta si peste vreo 15-20 de ani. Oricat de greu ar fi uneori nu se compara cu bucuria de a fi mama si din aceasta cauza nu conteaza varsta din punctul meu de vedere. Tot respectul pentru mamele responsabile indiferent de varsta pe care o au ele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna eu am45ani so acum am nascut un baetel perfect sanatos..chind binecubinteaza Dumnezeu atunea e o bucurie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa fiți sănătoși amandoi...eu am 43 de ani și am aflat acum, in noul an ca voi fi mamica, din nou...i.mi faceam griji de sanatatea copilului la aceasta varsta...ma bucur enorm ca am citit de copilul tau sanatos...doamne ajuta sa fiti bine si in viitor!

      Ștergere
    2. Buna. Am 40 de ani si sunt gravida. Mi ar placea sa vb. Experimentez in sarcina dureri de coloana si piept . De cap numai zic. Imi poti trimete pe mail . Eu nasc in iulie.

      Ștergere
    3. Buna. Si eu am 40 de ani si nadc in iulie. Dureri de spate, respiratie modificata obosesc repede din orice si dureri de cap.

      Ștergere
  4. sa va ajute Dumnezeu, nu poate decat sa ma bucure asa veste si asta in prag de sarbatori. sa va traiasca si sa va bucurati de el :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim.mare ni este bucuria.

      Ștergere
    2. Buna dimineata eu am nascut fetita la 21 de ani si am nascut un baietel la 35 de ani dar eu vad nici o diferenta eu tot atâta am muncit si la 21 si tot atâta muncesc si acum ca am 41 viata e sa o ânparti cu cei dragi normal ca e un pic mai greu dar când âl vezi cât e de scump nu te mai gândesti la nimica drept si copilul meu ma ântreaba mami tu cu tati esti mai mare dar.... dacă tu nu mai esti ma crește adriana...ficamea..dar eu âi zic ..eu âti cresc și tie copii când tu pleci cu soția ta la chef ...

      Ștergere
  5. frumos spus, un copil este o binecuvantare la orice varsta. inteleg pe deplin dilema, mai ales ca si eu am avut primul copil la 35. poate ca ar fi fost mai usor sa fug dupa el daca il aveam mai repede, dar pe de alta parte ma tine tanara si activa chiar si la 40 :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am doua fete: pe prima am nascut-o cand aveam 22 de ani iar pe a doua am nascut-o cand implinisem 40. Doua experiente unice, nici una mai prejos decat cealalata. Acum am 51 de ani si nu stau prost nici cu vitalitatea si nici cu contul in banca. Hai sa nu mai gandim la aceste lucruru importante in mod superficial.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am născut la 47 ani primul meu copil si suntem foarte fericiți si răbdători si chiar daca ne mai simțim si obosiți este minunat sa fii parinte !

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna! Eu am 43 ani si un băiețel de 15 ani. In urma cu o saptamana am pirdut o sarcina la 10 săptămâni. A fost destul de traumatizant si fizic si psihic .sarcina era oprita din evolutie. Suntem hotărîți sa mai incercam încă odată. Cand aud ca si alte doamne au avut copiii dupa 40 de ani imi dau curaj. Era o adevarata minune dupa 8 ani de incercari.😢😢

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bun gând...Doamne ajuta să- i dăruiți băiatului o soră sau un frate...💝🤗

      Ștergere
    2. Primul copil l-am avut la 29 de ani. Al doilea, la 41. Baiat si fata. Doua experiente diferite, dar la fel de frumoase; e ceva mai greu acum, din punct de vedere fizic, dar mai usor din punct de vedere psihic (suntem mai siguri pe noi, stim mai bine ce avem de facut). Dumnezeu stie ce face si cand trebuie sa ne dea copilasii. Asa ca, aveti incredere si lasati-va pe mana Lui. Daca este sa fie bebe, va fi. Cand asteptam sa nasc fata, in maternitate, era o mamica de 47 de ani, cu doi baieti de 20 si 21 de ani, care o vizitau si erau foarte mandri ca vor avea o sora. Deci, orice este posibil. SUCCES!

      Ștergere
  9. Eu am 43 de ani. Am 2 copii baiat si fata. Baiatul l-am avut la 33 ani si fetita acum la 43.
    Nu e prea comod dupa atata timp sa auzi iar plansete si treziri in noapte, dar trecand peste acestea sunt foarte fericit.
    Nu cred ca relatia mea cu ei va fii afectata de mentalitatea diferentei de varsta, pentru ca am o viziune libertina, adaptata la generatiile noi si cu intelegerea nevoilor actuale ale copiilor.
    Facand putin haz, de varsta la care am avut copii, pot spune ca se vor bucura de mostenire mai de tineri.
    Noi si ei sa fim sanatosi

    RăspundețiȘtergere
  10. As vravsa revin din nou.salut la toate mamicele.sunt mindra de copii mei primul copil lam avut la17ani. Eram prea tinara dar am crescut inpreuna.am 3 copiii mari fata 28ani

    .si nepotica 5ani.. .22 baetu. Si 20 fata..acum la44de ani am nascut un baetel. are 5luni.ii o schimbare de viata avem binecuvintare si bucurii.succes la toate mamele.

    RăspundețiȘtergere
  11. am facut primul copil la 40 de ani acum nu stiu daca sa mai fac unul la 45, este grea decizia. la varsta asta pot spune ca se fac la tinerete.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimata d-na,daca asta simțiți,asta faceti! Eu am tot 40,însărcinată la primul copil,pe care îl doresc din tot sufletul și vă doresc numai bine,mă bucură să văd că sunt și alte femei ca mine,un copil e o binecuvântare,indiferent la ce vârstă apare. Pe mine mă enervează teribil prejudecățile acestea,copilul vine când vrea Dumnezeu și tot el ne ajuta sa l creștem și la 20si la 40

      Ștergere
  12. eu am fost exact in ambele situatii, am avut un baietel la 21 de ani pe care l-am pierdut intr-un "accident" cand avea 7 ani si da ai dreptate ca ma jucam cu el pe covor si alergam si etc dar nu aveam rabdare sa ii explic multe lucruri si nici nu aveam experienta de la 40 de ani... Am avut norocul sa mai fac o fetita fix la 40 de ani si chiar daca nu am acea energie de la 20 de ani, acum am mai multa rabdare si clar am mult mai multe de oferit... Insa sincer m-am bucurat in ambele cazuri ca sunt mama si cand am avut bani putini si rabdare ioc si acum cand ii pot oferii mai multe financiar insa timpul este oarecum mai limitat decat la 20 de ani ... Eu cred ca un copil este o binecuvantare indiferent de varsta pe care o are mama ...

    RăspundețiȘtergere
  13. eu am fost exact in ambele situatii, am avut un baietel la 21 de ani pe care l-am pierdut intr-un "accident" cand avea 7 ani si da ai dreptate ca ma jucam cu el pe covor si alergam si etc dar nu aveam rabdare sa ii explic multe lucruri si nici nu aveam experienta de la 40 de ani... Am avut norocul sa mai fac o fetita fix la 40 de ani si chiar daca nu am acea energie de la 20 de ani, acum am mai multa rabdare si clar am mult mai multe de oferit... Insa sincer m-am bucurat in ambele cazuri ca sunt mama si cand am avut bani putini si rabdare ioc si acum cand ii pot oferii mai multe financiar insa timpul este oarecum mai limitat decat la 20 de ani ... Eu cred ca un copil este o binecuvantare indiferent de varsta pe care o are mama ...

    RăspundețiȘtergere
  14. Am 36 de ani si gandesc ca e timpul pt primul meu bebe. Articolul e foarte bun cat si experientele voastre . Multumesc de incurajare

    RăspundețiȘtergere
  15. Vreau sa vorbesc cu mame insarcinate sau care a nascut la varsta de 40 de ani sau dupa 40 de ani.Imi puteti scrie pe mail
    As fi bucuroasa sa va aud povestile. Eu am inebunit cu carantina aceasta cu corona virus. Intru in depresie.

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna! Eu abia am aflat ca sunt insarcinata.Am 42 de ani.Ma sperie gandul ca e riscant la vârsta asta .Deocamdata aunt in 4-5 saptamani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se intampla nimic. Si eu sunt insarcinata in 8 luni si merg pe 41 de ani.

      Ștergere
  17. Buna . Am 40 de ani merg pe 41 si sunt insarcinata in 8 luni.

    RăspundețiȘtergere
  18. Stați liniștite!
    Eu am copil de 3 ani la 50 ani și e o darul primit când speram mai puțin.
    Ce i drept am o sănătate bună, chiar dacă, după cum zicea cineva inainte mai scârțâi puțin...deh, schimbările hormonale.
    Pot spune că mie copilul îmi dă vitalitate.
    N am de ales, dacă tot sunt o tânără mamă trebuie să fiu o mamă tânără.
    UN COPIL E O BINECUVÂNTARE!
    E MINUNEA MEA!

    RăspundețiȘtergere
  19. Acum am făcut fertilizare în vitro pentru a doua oară. Pima dată a fost acum 3 luni în Romania. Aceasta a fost pozitivă, însă am pierdut copilul și odată cu el și încrederea în medicul meu din România pentru că nu a verificat în detaliu problema mea. Dacă ar fi avut, cred că nu aș fi pierdut sarcina. În Romania nu am făcut nici un test înainte de colectarea ovulelor ( nici teste de sânge pentru estradiol, nici Ultrascan). Am decis să încerc în clinica din Ucraina Biotexcom, că foarte a lăudat-o cunoscuții mei prieteni, care au reușit acolo să obțină mult dorita sarcină. De data aceasta am încercat cu propriile ovule și spermă , așa că a trebuit să stau în Kiev timp de 11 zile. Am fi putut pleca a doua zi, însă am decis să stăm cu o zi mai mult, pentru că eram cu mașina și doream să fim în siguranță.
    Înainte de transferul de embrioni am vizitat orașul, și unele obiectivele turistice. Kiev este un oraș frumos. Clinica este locuită aproape de centrul orașului. În plus, totul este foarte bine organizat. Totul este cu mult mai bine decât în țara noastră. Biotexcom este cea mai bună clinică de fertilitate. Mulți oameni vin din România și din altele țări în Ucraina pentru tratament FIV. Deci am reușit! Peste undeva o lună trebuie să nasc o fetiță. Mulțumiri din suflet clinica Biotexcom sunteți extraordinar de mișto!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Atenție, ne vindem rândul la clinica Biotexcom. Din păcate, nu ne putem permite să parcurgem programul planificat în momentul de față, dar vrem să ajutăm un alt cuplu dispus să-și realizeze rapid visul și să devină părinți. Economisiți un an de zile și o sumă semnificativă pentru program. Cicluri nelimitate de FIV program cu mama surogat (Timp de așteptare de până la un an) cost € 39.900 în loc de (Timp de așteptare de până la 6 luni) cost 49.900 €. Scrie-mi mie MstislavGurev@bk.ru sau soției mele și în curând vei putea vizita clinica fără să aștepți la coadă. Am apărat-o un an, iar Dvs. o puteți cumpăra fără să pierdeți timp stând la coadă pentru 2000 de euro și așa economisiți până la 8000 de euro și un an din viață.

    RăspundețiȘtergere
  21. Urgent!!! Vând rândul la clinica de reproducere umană asistată BIOTEXCOM!!! Pentru cei care sunt interesați de maternitatea surogat! Din moment ce eu și soția mea nu avem posibilitate să zburăm la Ucraina! Deci v-a oferim aceasta posibilitate vouă căci înțelegem cât de scump este timpul, mai ales când aștepți. Aceasta este o ofertă foarte avantajoasă, PT CĂ NOI VĂ OFERIM SĂ CUMPĂRAȚI ACEST RÂND DE LA NOI DOAR CU PREȚUL DE 2 MII DE EURO! Programul nostru este bazat de pachet standart care coastă 39900 de Euro, faceți economii colosale! Grăbiți-vă ca să fiți primii!!! O zi bună!

    RăspundețiȘtergere
  22. Bună ziua! Suntem un cuplu din Cluj, suferim de infertilitate. Ne-am programat la clinica Biotexcom pentru serviciile respective. Suntem foarte disperați...Din moment ce eu și soția mea nu avem posibilitate să zburăm la Ucraina, din păcate... Din aceasta cauză vindem rândul la clinica de reproducere umană asistată BIOTEXCOM!!! Vindem rândul cu 2 mii de euro, deci o să faceți economii colosale, fără timp pierdut pentru așteptare! milleniummarin@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  23. Se pot face copii după 40 de ani, fără sa aiba probleme? Va rog sa îmi răspundă cineva

    RăspundețiȘtergere

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]