Posted by / joi, 18 ianuarie 2018 / Niciun comentariu / , , , , , , , ,

Rezoluții de Anul nou


    Au trecut și sărbătorile acestea și, ca de fiecare dată, ca în fiecare an, îmi propun ca în anul ce vine să devin mai bună, să slăbesc, să fac mai multă mișcare etc. Noroc că de vreo 4 ani am reușit să mă las de fumat așa că rezoluția asta am eliminat-o de pe listă. Așadar iată care e topul celor mai dorite dorințe începând cu 1 ianuarie.

1. De la 1 ianuarie mă las de fumat. Cel ce afirmă asta, nu numai că își dorește să renunțe la viciul acesta atât de costisitor și de dăunător, dar își dorește să o facă chiar la trecerea dintre ani. Fumătorul e decis ca în noaptea în care artificiile și șampania țâșnesc, să lase dintr-o dată țigara, ca și cum nu ar fi fumat vreodată în viața lui. Nu vrea să facă asta de când se trezește pe data de 1 ianuarie, la 12 ziua, nu, fumătorul e decis să renunțe fix la 12 noaptea. Numai că, din păcate, nu merge. Se abține vreo oră, maxim două, e mândru că nu mai pune gura pe tutun. După 2 ore, timp în care nu a avut ce face cu mâinile și doar a cărat un pahar cu alcool după el, va uita de rezoluție, va uita că e nefumător și va trage țigară după țigară, spunându-și, atât lui însuși cât și celor din jur, că mai fumează doar acum dar de la 1 ianuarie nu va mai fuma. În orice caz, nu se va lăsa de fumat pe 1 ianuarie, ci, dacă o va face vreodată, o va face pe 6 mai, nicidecum la început de an. 



   
2. De la 1 ianuarie mă apuc de slăbit. Adică până pe 3 ianuarie, 4 ianuarie, chiar 7 ianuarie nu prea ai cum să te apuci de dietă, fiindcă mai mereu e ceva de sărbătorit, a mai rămas și mâncare, e păcat să arunci atâtea gustărici și piftii și cozonaci. Vine Boboteaza, Sfântul Ion, te mai duci la o masă, mai ești invitat prin vecini, pur și simplu invitațiile acestea și resturile cu platouri de salată de beouf nu sunt prietene cu dieta de la 1 ianuarie. Ca și în cazul celui ce dorește să se lase de fumat, cel ce dorește a pierde câteva kilograme, o va face tot de pe data de 6 mai sau când va constata că nici o haină nu îl mai încape, când va avea de probat o rochie pentru nuntă ce se apropie cu pași repezi, când se va uita la poze cu propria persoană și va fi șocat de apariție. În momentul conștientizării, cel ce dorește să slăbească va începe să facă sport obsesiv, gura i se va face pungă de la atâta piept de pui mâncat, burta îi va reproșa nervoasă toată salata de varză înghițită. 

3. De la 1 ianuarie nu mai pun gura pe băutură. Această promisiune e făcută cu cea mai mare solemnitate, cu paharul plin în mână, pahar care se afla, de asemenea în fața sticlei pline. Cel ce dorește a nu mai pune gura pe băutură de la 1 ianuarie nu o poate face decât în momentul în care va termina sticla. Numai că atunci va uita că și-a promis atât de solemn. Va promite de cel puțin încă două ori, ultima promisiune va fi făcută în ziua de 1 ianurie, în jurul amiezii, în toiul unei mahmureli crunte și în urma căreia va consuma cantități impresionante de apă și aceeași cantitate de bere, căci cel ce se dorește a deveni fost băutor a auzit el undeva că cel mai bine după o beție te dregi cu bere.



   
4. De la 1 ianurie voi cheltui mai puțin. Aceasta este singura situație în care chiar se va respecta promisiunea, nu de alta, dar toate magazinele sunt închise pe data de 1 ianurie. În afara magazinelor de cartier nu prea ai ce cumpăra și dacă ai dat banii pe 2 ciocolățele pe data de 1 nu înseamnă că ți-ai călcat în picioare promisiunea.

    Din punctul meu de vedere acestea sunt principalele lucruri pe care și le propun oamenii la trecerea dintre ani, sub euforia unui pahar îmbietor de șampanie. Din propria experiență, ziua de 1 ianuarie nu este decât începutul unui nou an, nicidecum un început al unor obiceiuri sănătoase și benefice organismului, portofelului sau începutul unei noi existențe. Încercați să vă simțiți bine în pragul anului ce va veni, uitând de promisiuni înecate în primul pahar de vin roșu.

Distribuie:
Tags : , , , , , , , ,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]