Posted by / joi, 16 martie 2017 / 2 Comentarii / , , , , , , , , , , , ,

Revizie tehnică...Realitatea TV!

    Realitatea TV face un mare deserviciu acestei țări. În ultima perioadă s-au perindat pe la acest post de televiziune tot felul de oameni, despre care ma îndoiesc serios că pot emite păreri demne de luat în seamă sau de comentat. Iar în afară de acest lucru, prestația marelui jurnalist de prime-time, Rareş Bogdan, este jenantă în cel mai bun caz. Nu este posibil ca acest post de televiziune, care este perceput ca fiind adversarul numărul unu în mesaje și orientare politică al camarilei PSD să nu reușească să transmită poziția clasei de mijloc din această țară. Mai precis, mă refer la niște dorințe foarte simple ale acestor oameni, majoritatea nemulțumiți de sistem: diminuarea furturilor din banul public, criteriul competenței să primeze în angajările din instituțiile statului și revenirea la realitate prin crearea unor planuri realiste și mai puțin populiste.

    Țara noastră se îndreaptă în acest moment, cu mare viteză, către ieșirea din uniunile și tratatele semnate cu statele din vest, către o izolare față de acestea și o apropiere inevitabilă și nedorită față de prietenii din est. Acest post de televiziune difuzează nepermis de mult dezinformări pro-PSD și anti-stradă. Totul pentru a lăsa falsa impresie că este un post obiectiv și echidistant. Nu realizează că în acest fel nu reușește să încline balanța și că astfel poate împinge orice om nehotărât, care încă nu are o opinie bine formată, în brațele manipulării PSD. Nu este posibil să lași un om ca Ion Țiriac, care nu stă în România nici măcar o lună pe an, să ne dea lecții la televizor despre cum se fac protestele și ce greșeli au făcut cei care au ieșit în stradă, iar moderatorul să stea și să asculte fără cea mai mică replică. Aproape că nu-mi vine să cred că acest moderator, care-și începe emisiunile urlând și înjurând clasa politică și arătându-se extrem de indignat că cei din stradă sunt ignorați, să stea să se uite înțelept la Țiriac fără a scoate o vorbă. Mai bine ar renunța la monologurile sforăitoare și ar cere argumente concrete pentru părerile emise de invitații săi înainte de a-i lăsa să treacă la un alt subiect, fericiți că au produs știri pentru un alt post TV concurent (cred că știți la ce post ma refer).

    Cum să vină un om ca Liviu Dragnea în studio și să nu-l întrebe de moșia din Teleorman, să nu-l întrebe de miniștrii neica nimeni care formează actualul guvern, să nu-l întrebe de dosarele pe care le are la DNA sau sa nu-l întrebe de relațiile și afacerile pe care le face cu oameni apropiați din partid și din actualul guvern? Cum să ai discuții despre programe de guvernare în campania electorală și să asculți toate promisiunile populiste, fără să ceri explicații despre sursa banilor, despre sustenabilitatea măsurilor sau despre lipsa unor planuri concrete pentru sănătate, învățământ și, foarte important, infrastructură (mai ales cea rutieră).

    Să nu mă înțelegeți greșit, cred că sunt și multe emisiuni și subiecte abordate corect la acest post de televiziune. Emisiunile despre politică externă, despre problemele din sănătate și învățământ sau despre manipulările ordinare pe care le vedem în ultima perioada sunt foarte bine venite și prezentate obiectiv. Însă toată această goană după audientă devine foarte nocivă atunci când jurnaliștii nu reușesc să se pregătească pentru subiectele discutate sau nu au tăria să invite alți jurnaliști, specialiști în domeniu, care sa asigure o înaltă calitate a discuției.

    Care televiziune credeți că pune calitatea actului jurnalistic înaintea ratingului și a banilor? Absolut nici una!

Distribuie:
Tags : , , , , , , , , , , , ,

2 comentarii:

  1. Este singurul post care nu ii pupa in fund pe baronii locali.pacat ca nu sunt si laudati pentru lucrul asta. sunt singurii care au vorbit despre defrisarile ilegale cu acte si dovezi si despre devalizarea atator banci.

    RăspundețiȘtergere
  2. M-am razgandit, este un post ca celelalte

    RăspundețiȘtergere

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]