Posted by / marți, 14 martie 2017 / 3 Comentarii / , , , , , , , , , , , , , ,

#Rezist

    Mă uit cu mirare la scena politică din România și devin pe zi ce trece mai convinsă că ne meritam soarta. Fiecare dintre noi a ales să voteze sau să nu voteze, iar decizia și urmările ne aparțin în totalitate. Că au fost decizii bune sau decizii proaste chiar nu mai are importanță. Important este să se schimbe ceva în bine și pe termen lung. Dar acești indivizi care ne conduc și care ne legiferează statul nu încearcă să facă mai nimic în afară de ceartă și scandal. Dau vina unii pe alții și aceștia pe ceilalți și tot așa, trec iar anii pană la următoarele alegeri. Problemele sunt aceleași, toată lumea știe și nimeni nu face nimic. Pardon, cei din PSD au un program de guvernare, un program concret de măsuri care cică ar scoate țara din rahatul în care se află. Ciudat sau nu, eu nu am găsit nicăieri acest program ca să mă luminez un pic. Aud vorbindu-se despre el, aud laude, însă doar atât, nimic concret, nimic palpabil. De fapt sunt de vina cei din PNL și din USR că programul nu funcționează conform planului, și de fapt dacă dacă mă gândesc mai bine de vină este Iohannis cu ale lui case sau Kovesi cu al ei DNA sau poate Cioloș cu tehnocrații lui; sau nu... de vină este fusta scurtă a doamnei Iohannis. Să fim serioși un pic, de vină sunt toți care nu fac parte din PSD+ALDE. Din toate acestea reiese că vina nu aparține celor care au promis „marea cu sarea”, celor care au un Guvern hoțoman și șmecher care face mai tot în umbră respectând niște directive de partid și cu ajutorul neprețuit al unor jurnaliști fanatici. Ei sunt fără vină și din acest motiv Alianța PSD+ALDE face tot ceea ce poate și cu un dezvoltat simț al proprietății parlamentului, guvernului și primăriilor mici sau mari, deținute de membrii sau simpatizanți.

    M-am bucurat enorm că au ieșit oamenii în stradă să-și arate îngrijorarea sau indignarea și încă mai ies, măcar să vadă cei care conduc această țară că existăm și noi pe aici și că ne mai cunoaștem și drepturile iar ei au niște obligații și obiective clare de respectat. De data asta au ieșit în stradă foarte mulți oameni ocupați, cu familii și responsabilități. Oameni care muncesc pentru ca această țară să aibă bani de pensii în viitor. Oameni care doresc să trăiască într-o Românie normală, în care să domnească democrația și bunăstarea. Nu o Românie în care Guvernul să conducă prin hotărâri de guvern fără dezbateri și nici o Românie în care să existe suspiciunea că poți scăpa de brațul legii dacă ești o persoană influentă sau dacă ai dat bani cui trebuie. Nu este posibil să avem primari care sunt urmăriți penal pentru fapte de corupție și nici parlamentari de tipul ăsta, dar nici oameni politici care nu plătesc pentru faptul că au votat sau propus legi care contravin promisiunilor din campanie sau care au migrat la alte partide doar de dragul puterii. În toate categoriile avem exemple reale, aproape câți parlamentari și primari avem. Politicienii noștri sunt ocupați cu tot felul de scenarii și scenete, nu au pic de respect pentru cei care i-au trimis în Parlament. Există acolo în Parlament o categorie care mă scoate din minți, este vorba despre categoria parlamentarilor care dețin majoritatea. Aceștia taie și spânzură, pleacă și vin în sala de ședințe din Parlament doar când au chef, în schimb nu ratează ziua de salariu și nu mai fac nimic în afară de a pune bețe în roate colegilor mai nou sosiți în Parlament. În calea fericirii alianței de la putere mai stau câțiva oameni, care nu știu cât sunt de corecți și cinstiți, dar este foarte bine pentru democrație că există și că au alte idei și alte păreri. Stau aliații și uneltesc priceput cum să scape de ei și apoi să aibă în mâini puterea deplină. Se merge până acolo încât inventează și distribuie fapte care nu au o bază reală sau deformează adevărul și asta cu ajutorul acelorași jurnaliști fanatici, plătiți la normă sau cu normă.

    Au început să-și mazilească proprii membrii de partid care au păreri diferite și care au pus umărul alături de ei la furtul masiv din România din ultimii ani, au început să-și facă aliați din oameni care erau cândva dușmanii partidului și puterii. În politică totul este acceptat iar goana spre puterea supremă lasă multe cadavre în urmă, iar mie-mi lasă impresia că ne meritam soarta pentru că poporul ăsta nu poate da niște reprezentanți mai buni oricât de mult am dori mulți dintre noi. Dar poate într-o zi, nu îndepărtată, justiția o să fie complet liberă iar promisiunea făcută alegătorilor o să fie respectată. Iar eu ... până atunci, rezist!

Distribuie:
Tags : , , , , , , , , , , , , , ,

3 comentarii:

  1. rezist si eu dar ajung acolo doar in trecere, din pacate sunt foarte ocupata cu munca si fara munca nu as rezista in bucuresti. dar am trecut zilnic sa-mi spun nemultumirea 30 de minunte in drum spre servici.

    RăspundețiȘtergere

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]