Posted by / duminică, 19 martie 2017 / Niciun comentariu / , , , , , , , , , , , ,

Cură sănătoasă de detoxifiere din natură pentru părul tău

   Să arăți mereu îngrijit….e posibil la orice vârstă! E suficient să aloci puțin timp pentru acest lucru și bineînțeles să folosești mijloacele potrivite. 
     Chiar dacă avem părul normal, ar fi o greșeală din partea noastră să considerăm că un astfel de păr nu are nevoie de îngrijire. Dimpotrivă, echilibrul său natural trebuie menținut, iar clătirea cu anumite soluții și câte o cură periodică nu trebuie neglijate. Îl recunoaștem după faptul că este viguros, strălucitor, flexibil, nu este sensibil și se poate coafa ușor.  Desigur, găsim pe piață o gamă variată de produse cosmetice pentru păr de la ieftin la foarte scump, însă nu le putem compara cu o cură sănătoasă de detoxifiere din natură.
 Șampon de plante cu săpun din ulei de măsline

   Din săpunul franțuzesc Savon de Marseille se poate prepară un șampon blând. Această rețetă poate fi folosită atât pentru părul blond cât și pentru părul închis la culoare. Atenție însă, pentru părul închis la culoare se pune salvie în loc de mușețel.

 8 linguri  flori de mușețel uscate
 1 lingură mentă uscată
 2 linguri rozmarin
 600 ml apă distilată
 60 g fulgi de săpun din ulei de măsline
 3 picături ulei de eucalipt sau mentă
 2 linguri vodca
 
    Se pun plantele și apa într-o oală, se dau în clocot, apoi se lasă să fiarbă la foc mic timp de 10 minute. După ce am oprit focul acoperim oala și o lăsăm să se odihnească timp de 30 minute. Apoi dăm prin sită întreaga compoziție presând bine plantele. Fulgii de săpun se pun într-un vas, se adaugă decoctul și se încălzește la foc mic, amestecând continuu, până se omogenizează întreaga compoziție și se lasă la răcit. Până se răcește decoctul, se amestecă uleiul cu vodca care se adaugă în decoctul răcit. Compoziția rezultată se toarnă într-un recipient cu capac ermetic și se mai ține 3-4 zile într-un loc cald.
 Șampon cu săpun din ulei de măsline

 Un șampon preparat tot din Savon de Marseille deoarece acest săpun este bine tolerat, miroase plăcut, are o consistență cremoasă, iar în afară de ulei de măsline conține doar substanțe naturale; se poate procura din magazinele naturiste.

 1 linguriță fulgi de săpun din ulei de măsline
 100 ml apă

 Extracte din plante sau uleiuri aromate, în funcție de preferințele fiecăruia. Fierbem apa, se oprește focul, se dizolvă fulgii în apa fierbinte, lăsăm să se răcească peste care adăugăm câteva picături de extract de plante sau ulei aromatic.
 Șampon de tătănească

 100 ml apă distilată
 20 g rădăcină tocata de tătănească
 2 gălbenușuri
 20 ml alcool de 50%

 Turnăm apa peste rădăcină și lăsăm timp de 3 ore la macerat, apoi punem  pe foc și amestecând continuu lăsăm până se înfierbântă. Filtrăm compoziția rezultată printr-o sită, adăugăm amestecând continuu gălbenușurile și alcoolul. Aplicăm jumătate din cantitate pe părul umed masăm, clătim și repetăm operațiune cu jumătatea rămasă. La final clătim părul bine, bine.

 Rețetă pentru loțiunile de clătire

 La această rețetă putem adăuga plante în funcție de culoarea părului: mușețel pentru blonde sau praf de coajă de nucă pentru brunete. 
 100 ml apă
 1 lingură plante uscate
 6 linguri de zeamă de lămâie sau oțet din fructe

 Turnăm apă fiartă peste plante, apoi lăsăm la infuzat timp de 10 minute. Strecurăm și adăugăm zeama de lămâie sau oțetul de fructe. Lăsăm puțin să se răcească și aplicăm după spălare pe părul ud; nu se clătește.

 Loțiune tonifianta cu mesteacăn și levănțica

 1 linguriță flori de levănțica
 1 linguriță Frunze uscate de mesteacăn
 1 l oțel de fructe
 Câteva picături de ulei eteric de levănțica

 Punem plantele împreună cu oțetul într-o sticlă, închidem bine și lăsăm la macerat timp de o săptămâna. După cele 7 zile strecurăm printr-o sită apoi adăugăm uleiul de levănțica. Înainte de fiecare întrebuințare amestecăm o parte loțiune cu 2 părți de apa. Masam pielea capului și părul ; nu se clătește.
 O loțiune minunată cu efect tonifiant și stimulator pentru orice tip de păr.

 Loțiune blând ape bază de plante

 500 ml apa
 1 linguriță urzici uscate
 1 linguriță lumânărică uscată
 1 linguriță coada-calului

 Opărim plantele; le infuzăm timp de 10 minute, strecurăm și lăsăm puțin să se răcească. Această loțiune care stimulează circulația sangvinica la nivelul pielii capului ce oferă un efect plăcut și relaxant și previne inflamațiile, o lăsăm să acționeze timp de 3 minute, apoi clătim. 

 Părul obișnuit căpăta o strălucire deosebită după o cură cu ulei de migdale și de jojoba. 

 50 ml ulei dulce de migdale
 10 ml ulei de jojoba
 20-30 ml ulei aromat, după preferința

 Amestecăm uleiurile și aplicăm prin masaj în păr. Înfășurăm capul cu un prosop așteptăm să acționeze între 30-60 minute, apoi spălăm părul cu șampon și clătim bine. 

Pentru cei care nu știau, Berea este un bun fixativ, se toarnă într-o sticlă cu pulverizator și se aplică  după spălare. Mirosul de bere va dispărea de îndată ce părul s-a urcat. 
 Cine își prepară acest fixativ simplu, după rețeta bunicii poate să renunțe la toate produsele scumpe de styling.
 250 ml apă
 1 linguriță miere
 puțin oțet 
 ulei aromat, în funcție de preferința

Încălzim apa și adăugăm mierea și oțetul. Pentru parfum adăugăm câteva picături de ulei aromat. Soluția o aplicăm după fiecare spălare pe părul proaspăt spălat și uscăm cu atenţie la temperatură. temperatura trebuie să fie scăzută. Atenție, nu folosiți alte soluții de clătit înainte.  
Distribuie:
Tags : , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]