Posted by / luni, 25 septembrie 2017 / Niciun comentariu / , , , , , , , , ,

Garanția de la Arctic


    În urmă cu 3 ani am cumpărat de la Arctic un cuptor electric incorporabil. Cuptorul venea însoțit și de o garanție de 3 ani, ceea ce mi s-a părut tare drăguț la vremea aceea, având în vedere că garanția standard e cam de 2 ani. Din prima zi în care a fost cumpărat cuptorul a dat rateuri, evident că am sunat la Arctic pentru a înștiința defecțiunea. S-a prezentat un domn abia peste o săptămână, având domiciliul în Ilfov ni s-a comunicat că pentru această zonă se poate prezenta cineva doar în ziua de joi. Nu am zis nimic, am stat fără cuptor o săptămână, când a venit domnul cu pricina a rezolvat pe loc problema cuptorului buclucaș. Trebuie să specific de la bun început că nu am luat chiar ultima fiță de cuptor, vreun model high tech de ultimă generație, am achiziționat unul mediu, nici prea prea nici foarte foarte, chiar am fost felicitați pentru această decizie, nefiind chiar ultima apariție în domeniu, nu prea avea ce să se strice. Aproape 3 ani a funcționat, nu am avut probleme cu el, nu a pățit nimic. E adevărat că nu am gătit nici zilnic dar a fost folosit. Până într-o zi când cuptorul nostru și-a dat obștescul sfârșit și a considerat că e cazul să ne părăsească.



    Și cum nimic nu e întâmplător, norocul prostului că mai aveam cuptorul în garanție fix o lună. Cât noroc să am! Așadar am pus mâna pe telefon pe data de 30 august și am semnalat problema. A fost înregistrată solicitarea, ni s-a spus că va veni un specialist, evident, joi. Cum spuneam, pentru Ilfov numai joi se poate constata defecțiunea, deși granița domiciliului nostru cu București este fix 20 m. În fine, nu am zis nimic, am așteptat cuminți să vină cineva să resusciteze cuptorul nostru muribund. A trecut o săptămână. Joi a venit domnul specialist, s-a scărpinat după ureche ca Dorel când mai dă vreo gaură pe unde nu trebuie, a zis că nu are ce face, el comandă piesele, numai că va dura ceva, poate chiar și două săptămâni. Dar să vadă, poate poate reușeste să vină totuși mai devreme, peste vreo săptămână și ceva. Ei ho, stai așa, că nu e chiar așa. Din fericire am un soț informat care știa că există o lege a consumatorului care spune clar și răspicat că, din momentul în care anunți defecțiunea, producătorul, vânzătorul au obligația de a rezolva situația în 15 zile calendaristice. Asta înseamnă că fie îți repară produsul, fie îți dau unul nou dacă cel vechi nu mai poate fi reparat, fie ți se dau banii înapoi. Domnul de la Arctic a fost avertizat de lucrul acesta, nu aveam nici un interes să mi se dea banii înapoi, eu voiam să am cuptor, nu puteam sta o lună fără el, în condițiile în care îl folosesc totuși. S-a scărpinat iar în cap, a zis că nu are ce face. Și am așteptat. Fix 15 zile.



    În ziua 15 am sunat la Arctic, o duduiță neinformată ne-a comunicat că trebuie să mai așteptăm , conform legii ni se dau banii înapoi sau un produs nou după 15 zile lucrătoare. Aloooooo. Nu 15 zile lucrătoare, ci 15 zile CALENDARISITCE. Nu știu dacă a înțeles diferența, a spus că va comunica superiorilor săi și vom fi contactați. Nu am fost. Ba da, ne-a contactat cineva după ce le-am dat vreo 3 mail-uri și am făcut o reclamație la ANPC. Am senzația că în țara asta se rezolvă numai dacă faci apel la instituții din acestea de control. În cele din urmă au decis să livreze banii integral, cuptorul decedat urmând a fi luat după ce se vor fi livrat banii. Chestia e că și aici e un termen legal de a livra banii, aici din fericire s-au încadrat. Dar tot așa, cam la limită. Am stat vreo lună fără cuptor, nu am murit, asta e, mai ai și neajunsuri în viață. După ce a fost condus pe ultimul drum răposatul cuptor, am luat altul, așa de oftică, am luat unul mai fiță. Nu de la Arctic. De la alții. Sper să ne țină mai mult de data asta, nu intenționez să cumpăr cuptoare la fiecare 2-3 ani. Așadar, dragii mei, căscați ochii la condițiile de retur, reparație și așa mai departe. Eu nu aș fi știut condițiile acestea de retur și poate stăteam mult și bine să mi se repare cel vechi.

Distribuie:
Tags : , , , , , , , , ,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]