Posted by / vineri, 15 septembrie 2017 / Niciun comentariu / , , , , , , , ,

Importanța aspectului fizic într-o relație


    Întrebarea care se pune e: contează sau nu aspectul fizic într-o relație? Eu aș spune că da. Fiindcă primul impact este cel vizual. Cred că șansele de a avea o legătură sau nu cu cineva contează în primul rând din punct de vedere estetic. Dar frumusețea este în ochii privitorului, evident, adică nu e frumos ce e frumos, ci e frumos ce îmi place mie. Cine afirmă că aspectul fizic nu are nici o importanță cred că e un ipocrit. Evident că nu trebuie să ai 90-60-90 ca să ai o relație și numai ăștia superbi au parteneri. Nu e vorba nicidecum de asta, ci de faptul că viitorul partener trebuie să fie măcar armonios privitorului. Hai să recunoaștem cât se poate de cinstit faptul că la o primă vedere ne simțim atrași de intelectul interlocutorului nostru. Cu siguranță nu. Însă dacă cel din fața noastră are ceva ce ne place, orice, repet, nu trebuie să fie genul de frumusețe care te lasă fără cuvinte, ci un amănunt care ne atrage atenția, atunci vom fi convinși să ne continuăm discuția în ideea unei relații care să evolueze ulterior în una de iubire.



    Cel mai bun exemplu în acest sens este modul în care se construiesc relațiile în anul 2017. Cred că cel puțin 50% dintre cupluri s-au cunoscut prin intermediul internetului, că e Facebook, că e Tweeter, că e orice altă rețea de socializare. Probabil acesta va fi și viitorul relațiilor interumane. Femeia e abordată de bărbat, virtual, cum spuneam, dacă femeii nu îi place profilul respectivului, cred că nici măcar nu mai catadicsește să îi răspundă. Asta după ce a aruncat o scurtă privire asupra pozelor, cel puțin a celor ce sunt publice. Tot la fel, bărbatul nu abordează femeia decât dacă i-a atras atenția o anumită poză. Pe vremea discotecilor, a căminelor culturale sau a serilor și ceaiurilor dansante, actualmente cluburi și alte sălașuri de cultură, oamenii își opresc privirea numai asupra celor ce le spun ceva din punct de vedere fizic. Cu siguranță că noi percem frumusețea și armonia în mod diferit. Dacă mie mi se topesc picioarele la vederea bărbatului blond cu ochii ca peruzeaua asta nu înseamnă că se vor topi și picioarele prietenei mele. Frumusețea, cum am spus, este relativă și e în ochii privitorului. Însă ce te faci dacă relația se bazează numai și numai pe aspectul fizic? Eh, atunci e cam nasol, că la un moment dat fie vei întâlni ceva și mai frumos fie partenerul își pierde din farmec odată cu vechimea relației. Din păcate relațiile celor mai tineri decît mine au tendința de a se baza numai pe acest tip de armonie, cea corporală. Toată lumea e bronzată, dusă la sală, tatuată, blugii rupți, unghiile lungi și ascuțite. Ăsta este etalonul fumuseții acestui secol? Doamne sfinte, sper că nu. Numai că în cazul femeilor e cam înșelătoare apariția. Cu atâtea artificii vestimentare și cosmetice bărbatul poate avea un șoc când partenera își va da jos toată spoiala. Peste tot văd tutoriale cu machiajele perfecte, ce ascund orice imperfecțiune, orice por mai dilatat și orice sprânceană ce nu e perfectă. Bun. Și te faci așa frumoasă, te duci la stilist și la esteticiană și la specialistul în machiaj și îl cunoști pe Făt frumos.



    Și dimineața ești nevoită să dai fardul jos căci după o noapte furtunoasă s-a întins tot make-up-ul. Sau hai să zici că Făt frumos e păcălit vreo jumate de an fiindcă te scoli dimineața înaintea lui și apuci să dai fațadă iar. Dar ce va spune creștinul când o să te vadă în toată splendoarea, fără urmă de machiaj? Dacă ai noroc și s-a îndrăgostit între timp și de mintea și personalitatea ta, aia e, nu zice nimic, altfel e cam îmbulinată situația. Citeam la un moment dat că un chinez a dat-o în judecată pe soția sa, simțindu-se păcălit. Făcuseră un copil împreună și mititelul era urât. S-a dovedit ulterior că soția chinezoaică își făcuse atât de multe operații estetice pentru a-și șterge defectele, soțul neștiind nimic de toate aceste intervenții, toate având loc anterior întâlnirii lor. Nu știu dacă e adevărată situația aceasta sau e glumă, însă aspectul fizic contează. Sigur că o relație armonioasă se bazează pe multe alte lucururi, însă este și acesta un aspect important, cred că nu e posibil să trăiești lângă un om, indiferent cât de admirabil ar fi, dacă îți repugnă fizic. 



Distribuie:
Tags : , , , , , , , ,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]