Posted by / sâmbătă, 21 ianuarie 2017 / 1 Comentariu / , , , , , , , , , ,

Cine este maimuţa?


    La întrebarea asta nu reușesc să găsesc un răspuns oricât aș încerca. Liviu Dragnea și mâna lui, Sorin Grindeanu, au plecat cu surle și trâmbițe peste ocean, pentru a participa la ”înscăunarea lui Donald Trump”. Și-au luat bilet în primele rânduri, contra cost, că doar găsesc ei repede ceva sponsori și au plecat în corul uralelor susținătorilor. Pe bune!?! Cât de mic trebuie să fi pentru a plăti accesul la o cină într-o încăpere cu președintele Donald Trump și cu alte zeci de persoane? Chiar vreau ca această știre să fie falsă iar cei care se doresc acolo reprezentații României să fie invitați de cineva (cineva = oricine din staff-ul lui Donald Trump). Am înțeles că reprezentantul României este George Maior ca ambasador al tării în SUA. Doar el este invitat la învestire și singurul care ne reprezintă oficial, ceilalți sunt acolo pe cont propriu și se reprezintă pe ei.

    Iar acum dilema: pentru ce să-ți plătești participarea la un eveniment și să prezinți lucrul acesta cu mândrie? Era foarte simplu pentru cei doi dacă spuneau "l-am susținut pe Trump iar acum mergem în SUA să ne gudurăm un pic". Mă bucur că nu au avut o astfel de inițiativă și alți conducători români că ne făceam de râs iar ei se călcau pe picioare acolo pentru a sta cât mai aproape de Trump.

    Circulă pe internet trei poze în mișcare de la cina veselă. Acolo Dragnea se salută cu Trump și chiar stau la masă... doamne, doamne... cum s-au dus ei ca umilii să se pozeze și să fie în compania oamenilor importanți.

Acum întrebări: 

- Cine este maimuța: cel care plătește poza sau cel care stă pentru poză?

- Ce diferență este între o poză în care apare Dragnea lângă Trump și o altă poză în care apare Salam alături de Mona Lisa? Pentru suficienți bani aceste apariții pot fi cumpărate și nu implică niciun fel de asociere între cele doua entități. Am și eu poze făcute la concerte cu Dan Bitman sau cu James Hetfield dar nu înseamnă că sunt prietenă cu ei , că obțin ceva informații sau că am vreo influentă asupra lor. Pozele mele pot fi valorificate doar în două feluri: în albumul meu de familie sau dacă urmăresc moda din zilele noastre să le încarc pe Facebook ca să afle lumea ce mare realizare am avut. Aşa și Liviu Dragnea. Acesta a reușit să facă o poză cu domnul Trump iar apoi a făcut o postare pe Facebook și de acolo a fost livrată presei. Nu înseamnă nimic, nu are valoare politică, nu-l legitimează și nu-i oferă niciun fel de putere în plus. Niciun fel de putere în afara celei ce poate fi exercitată asupra oamenilor vulnerabili în fața propagandei populiste. Cine crede că Dragnea este un politician mai puternic, mai legitim sau mai reprezentativ pentru România pentru că a reușit această poză este prea naiv pentru a putea înțelege jocul politic.

    Pe timpuri, când Imperiul Otoman ne-a transformat în pașalâc, conducătorii se duceau la înaltul sultan sau la pașă umili să-și plătescă tributul și promiteau respect pentru tot ceea ce reprezenta acest imperiu. Otomanii ne promiteau în schimb pacea pe teritoriul pașalâcului dar nu promiteau și că oamenii nu-și vor găsi sfârșitul în alte războaie ale imperiului purtate pe alte teritorii. Am fost servili foarte mult turcilor, apoi rușilor și nici acum nu am învățat sa stam drepți în fața lumii. Acum ne închinăm americanilor fără sa ne fie solicitat cineva acest lucru. Știu că în SUA protocolul cere ca participarea la astfel de evenimente să se termine cu o donație pentru o cauză nobila anunțată inițial și/sau să aibă loc o masa festiva contra cost pentru strângea de fonduri sau pentru neparticiparea neaveniților. Dar în situația asta cei 2 puteau să doneze (bani de care dispun) în România dar ei au preferat să doneze în SUA. Acum am înțeles... ei doresc să prezinte situația cu cina și înscăunarea ca pe o reușită politică , vor să arate că au susținerea SUA în demersurile lor, vor să arate că există, vor ca naivii să creadă despre ei că joacă la masa puternicilor dar nimic din toate acestea nu au temei pentru ca ei au fost acolo strict contra cost și reprezentându-se doar pe ei nu o țară sau un popor.

Distribuie:
Tags : , , , , , , , , , ,

Un comentariu:

  1. maimutele suntem noi,cei care ii credem si ne ocupam cu barfa nefacand nimic constructiv.

    RăspundețiȘtergere

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]