Posted by / vineri, 5 mai 2017 / 5 Comentarii / , , , , , , , , , ,

Bărbatul de 40 de ani

    Bărbatul de 40 ani are două subcategorii: bărbatul de 40 ani căsătorit și bărbatul de 40 ani necăsătorit. Am să mă refer întâi la cel necăsătorit și de data aceasta tot două subcategorii există, cum se va vedea și în cazul celui căsătorit: bărbații mișto și cei mai puțin mișto, adică banali.

    Bărbatul necăsătorit, holtei la 40 ani a rămas holtei dintr-un motiv. Dacă nu intră la categoria celor mișto atunci a rămas necăsătorit pentru că are vreo problemuţă : ori e prea pretențios, ori nu are cine știe ce venituri ori are vreo problemă de natură sexuală. În cele mai multe cazuri acest tip locuiește încă cu părinții. Dacă acum încă arată binișor în vreo 5 ani va începe să dea semne de îmbătrânire, va face burtă, va dezvolta manii și tabieturi, șansele să își mai găsească vreo consoartă scăzând cu fiecare an. Rutina zilnică este compusă din mersul la serviciu, oprit la magazin, luat 2 beri, o pungă de semințe și uitat seara la televizor. Nu știu cât de mulțumit e de el însuși, e posibil să fie, bărbații în general fiind mulțumiți de ei înșiși. La bătrânețe la ajunge morocănos, antipatic, genul care amenință copiii cu bastonul dacă fac prea mult zgomot. Singura șansă să se umanizeze și să devină și ei relativ mișto ar fi o dragoste târzie, altfel rămân condamnați la singurătate.

    Bărbatul necăsătorit cool sau altfel spus la modă, ăla mișto. De cele mai multe ori are o situație financiară bună, are fie propria locuință fie își permite o chirie. Cel puțin o dată pe săptămână e la Mall, în căutarea unor haine la modă. Merge la o sală de sport sau aleargă, are grijă de siluetă, nu mănâncă slănină cu ceapă, își face singur cumpărăturile de la hypermarket, de obicei o dată pe săptămână. Cumpărăturile sale includ ananas, pește, iaurt, o bere mai de calitate. E eligibil pentru căsătorie, locuind singur e capabil să își facă toate treburile domestice. De cele mai multe ori are relații cu femei ceva mai tinerele. E alegerea lui să rămână necăsătorit, e posibil să facă un mariaj la un moment dat cu o damă situată la fel de bine ca și el care intră tot în categoria femeilor mișto. În orice caz, e un tip relaxat, spre plin de el.

    Bărbatul căsătorit de 40 ani. Mă voi referi prima oară la cel banal. Singura diferență între el și cel căsătorit e prezența soției. Dacă primul locuia cu mama aici e înlocuită de nevastă și copii. Rutina zilnică e cam aceeași, cu mici variații de weekend când scoate familia în vreun loc public. Dacă nu e un individ mai profund șansele să se transforme în același bătrân antipatic sunt maxime.

    Bărbatul de 40 ani căsătorit. Nu știu dacă pot spune că e bărbatul perfect dar are anumite calități care îl pot situa pe un piedestal. Și să fii bărbat căsătorit mișto implică niște riscuri, acelea de a fi dorit și de alte femei. Adică dacă una te-a dorit de bărbat și a fost dispusă să îți facă un copil înseamnă că e ceva de capul tău. Deci acest tip de bărbat are, de asemenea, grijă de aspectul exterior. Dacă nu are timp să se ducă la o sală de sport, iese cu bicicleta, role, aleargă în parc și în mod clar nu face mari excese alimentare. Bea câteodată un vin bun sau bere nefiltrată, în general nu e fumător sau dacă e, e unul moderat care încearcă să renunțe la acest viciu. Dacă nu are copii are pasiuni comune cu consoarta, teatru, plimbări cu bicicleta sau mers pe munte. Chiar fără copii relația cu acest tip de bărbat are toate șansele să rămână una armonioasă și de durată. Dacă sunt și urmași, bărbatul se va implica în educația copiilor, le va da să mănânce chiar mici fiind, le va face baie, va dormi cu ei. În general are un aspect plăcut, spre tineresc, are altă vitalitate, spre deosebire de tipul prezentat anterior. Acesta e genul care se poate ocupa și de cumpărături, plata facturilor. E genul de părinte pe care copilul și-l dorește ca tată, e prietenos de cele mai multe ori, nu va sta doar să rumege în fața televizorului.

    Evident că nu toți bărbații pot fi încadrați în aceste 4 categorii, pot fi și niște categorii mixte sau există bărbați atipici ce nu aparțin nici unei categorii. Cu aceștia e mai greu să relaționezi, fiind mai aparte. Dar de cele mai multe ori clasificarea se face după cum am spus. Rămâne de văzut, doamnelor și domnilor cărei categorii aparține omul dumneavoastră sau cărei categorii aparțineți dumneavoastră înșivă, dragi domni. Tendința e să crească categoria bărbatului cool, fie el căsătorit sau nu.

Distribuie:
Tags : , , , , , , , , , ,

5 comentarii:

  1. Sa imparti 50% din populația umană a planetei in 4 categorii înseamnă o mare capacitate de analiză și sinteza. Mari oameni a mai dat țara asta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Femeia e un animal cu par lung si idei scurte-A Schopenhauer.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai este o categorie, barbatul (crestin ortodox) virgin la 40 de ani, (evident singur, cu trecut nefericit, care in anii de liceu nu a facut absente la romana)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am citit primele rânduri..mi am dat sema că acest articol este scris de o femeie....

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu voi fi ala singur si virgin la 40 de ani

    RăspundețiȘtergere

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]