Posted by / vineri, 12 mai 2017 / Niciun comentariu / , , , , ,

Lucruri enervante în peisajul urban

    Când trăiești într-un oraș de dimensiuni mari, nu neapărat în capitală, te lovești, inevitabil, și de aspecte mai puțin plăcute care ajung să îți facă viața un calvar dacă nu îți aplici și tu un obraz ceva mai gros. Aspectele acestea țin, în mare măsură, de latura umană, de interacțiunea cu semenii noștri și de gradul de iritare pe care ni-l provoacă ei. 

1. Pe primul loc în topul enervării urbane este nesimțitul cu mașină. A nu se înțelege că toți posesorii de mașină ar fi nesimțiți. Doar că există unii care pur și simplu îți strică ziua. Nesimțitul cu mașină nu poate sta la coadă, el trebuie să o ia pe contrasens pentru că e grăbit, pe linia de tramvai, restul care stau în coloană sunt niște proști. Regulile de circulație sunt pentru proști, băieții deștepți fac pipi pe indicatoare, marcaje. Alt nesimțit cu mașină e cel care parchează pe trotuar în așa fel încât să ocupe tot trotuarul, măcar să nu mai treacă nimeni, nici persoane cu cărucior, persoane în vârstă, copii, nimeni. Și dacă îi ridici ștergătorul în semn de protest tot el va fi șucărit. Alt nesimțit care enervează e cel care parchează în stația de autobuz sau care lasă mașina pe avarii, el având treabă la magazinul din colț, magazin la care cu siguranță este coadă. Nu mai are loc să treacă nici aici nimeni, degeaba îl claxonează lumea să vină la mașină, când vine, de asemenea e supărat, că nu a greșit cu nimic, doar a pus mașina pe avarii.

2. Nesimțitul de la bloc. Cel mai tare mă enervează vecinii care nu au bunul simț să își treacă numărul de persoane real la întreținere, vecinii care se uită la tine ca mâța în calendar când ești politicos și îi saluți, vecinii care ies cu câinele la plimbare, câinele își face nevoile în lift sau pe scări și proprietarul nu are bunul simț să curețe. Vecinii care se uită la tine de la geam când ieși să dai zăpada dar nu ar da o mână de ajutor 

3. Coada de la cumpărături. Nu, rectific, oamenii care stau la coadă la cumpărături. Mergi la magazin, e coadă și se trezesc unii să țipe la amărâtele alea de casiere. Ţipă la ele să mai angajeze oameni dacă nu au, ca să nu mai stea ei la coadă. Nene, nu e magazinul mă-sii, nu angajează casiera oamenii, responsabili pentru treaba asta sunt alții, nicidecum doamnele acelea care sunt destul de chinuite și tracasate și asta pentru salariul minim pe economie. Oameni buni, nu mai țipați la angajații aceștia, nu au absolut nici o vină. 

4. Slăbănoagele din autobuze cu Louis Vuitton fals care se uită de sus la restul omenirii din autobuz. Hellooo, fată dragă, mergi cu 336, nu cu limuzina personală. Dacă ți-ai pus o pereche de gene false de la Kalos cu 30 lei perechea asta nu te face cu nimic mai bună decât restul muritorilor. 

5. Autobuzul plin, te calci în picioare de aglomerație, nu ai loc nici să respiri, ajunge mijlocul de transport în comun în stație, nu ai loc să miști nici vârful nasului, că se trezește vreo tanti țipând să avansezi, a văzut ea că la mijloc e loc destul. Tot din categoria mersului cu autobuzul, tot plin și un nene sau tanti are un miliard de papornițe pe scaun. Și lumea stă în picioare ciorchine, nespunând nimic. Șoferul autobuzului care îți închide ușa în nas, special, că așa e el, al naibii, după ce ţi-ai dat sufletul alergând să îl prinzi fiindcă va veni unul abia peste multe zeci de minute. 

6. Clasa politică, sistemul de învățământ, sistemul sanitar, birocrația, tupeul, prețurile mari ale tuturor produselor, începând de la combustibil până la alimente, prostul gust, mizeria lăsată după grătarul de 1 mai, incultura, starea șoselelor etc. 

    Lista este deschisă, fiecare e liber să o completeze cu propriile lucruri enervante. Sunt absolut convinsă ca fiecare are un lucru care îl scoate din sărite dar în același timp e posibil ca fiecare dintre noi să fie acela care produce enervarea. Am putea încerca să facem lumea asta mai bună și să nu ne mai irităm reciproc.

Distribuie:
Tags : , , , , ,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]