Posted by / joi, 12 ianuarie 2017 / 4 Comentarii / , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Circul Globus

    Îl știu de când eram foarte mică. Am fost acolo cu grădinița, școala, părinții sau prietenii mei. Spectacolele văzute mi-au rămas în minte mult timp, mai ales spectacolele ținute de circuri din străinătate. Cu toate astea sunt total împotriva distracției care implică animale domestice sau sălbatice. Nu mă puteam uita nici când eram copil la reprezentații care aveau în program animale sălbatice mari. Nu înțelegeam cum un animal care este numit în cărți “regele animalelor” poate fi obligat de un “om” cu un bici să treacă prin foc, eu știind tot din cărți că animalelor pădurii le este foarte frică de foc și cu toate acestea ele erau puse să facă exact acest lucru. Pentru acest motiv am refuzat să mai merg la circ și mai mult, nici copilul meu nu o să meargă la astfel de spectacole. Vreau ca copilul meu să știe că fiecare ființă are un loc al ei și fiecărei ființe trebuie să i se respecte teritoriul. Copilul meu vreau să iubească animalele, să nu le agreseze și nici să vadă o normalitate din distracția pe seama lor. Copilul meu nu o să meargă la circ, delfinariu, expoziție cu animale vii și nici la gradina zoologică. Toate animalele care trăiesc în captivitate au o viaţă tristă. Ele sunt luate din mediul natural și mutate în spații închise doar pentru amuzamentul publicului, sub pretextul educației. Este o altă poveste cu animalele salvate din diferite locuri unde sunt ținute captive pentru mulțumirea proprietarilor sau pentru poze. Aceste animale trebuie îngrijite de către oameni, ele nemaiavând capacitatea de a-și procura hrana și a trăi în sălbăticie. Copilul meu trăiește în casa cu un cățel (cățelul are 25 kg iar copilul 12 kg). Copilul a învățat să îl hrănească, să îl plimbe și să îi respecte dorința atunci când nu vrea să se joace cu el și se retrage sub masă pentru puțină liniște, iar despre restul animalelor citim în cărți și urmărim documentare.

    Incendiul din această noapte de la Circul Globus m-a făcut să mă gândesc iar la bietele animale obligate să facă lucruri sub biciul unui dresor sau sub amenințarea lipsei mâncării. Mi-am adus brusc aminte de Fram ursul polar, acel urs pensionat de la circ pentru că a devenit trist și nostalgic. Aşa erau și animalele care au murit la circ. Din spusele angajaților erau animale pensionate, deci săracele trăiau din banii câștigați de celelalte animale actori în spectacole. Cu siguranță nu aveau condiții bune de trai, poate stăteau nemâncate iar îngrijitorii doreau numai să scape de ele (asta nu înseamnă că animalele active au un trai mai bun). Sper să nu fie asta, cu toate că cineva este vinovat de incendiu. Dacă legislația nu permitea reprezentațiile cu animale nu avea loc un incendiu soldat cu decesul unor animale.

    Circul ca sursă de divertisment înseamnă pentru mine: magicieni, clovni, acrobați și dansatori care prin propriile puteri și multă muncă reușesc să amuze și să-și bucure publicul. Aşa că ei merită toate aplauzele. Circul cu animale trebuie interzis așa cum au fost interzise și reprezentațiile cu oameni diferiți fizic. Meseria de dresor trebuie desființată. În toată lumea se fac eforturi pentru păstrarea unor anumite specii care tot din vina noastră sunt pe cale de dispariție iar noi chinuim cu bună știință animale care nu pot riposta.

    Dacă legislația nu se schimbă este simplu de rezolvat problema: trebuie să nu vă mai duceți la spectacole sau expoziții cu animale vii, animalele merită respectul nostru și traiul în libertate! Trebuie să vă gândiți înainte să cumpărați un bilet de intrare la animalele de acolo care muncesc pentru bunăstarea unor persoane care le exploatează și care le vad doar ca pe o sursă de bani.

Este foarte trist să stai închis o viaţă întreagă într-o colivie, acvariu, bazin, cușcă ...

Distribuie:
Tags : , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 comentarii:

  1. Vezi că te contrazici undeva cu privire la animalele ținute în captivitate. Şi tu, la rândul tău ți un animal în captivitate, chiar dacă ai iluzia că-i oferi o libertate, e ținut în lesă şi cu botniță. Iar despre desființarea meseriei de dresor, să ne gândim că foarte multe animale sunt folosite, nu doar la distracție....

    RăspundețiȘtergere
  2. cainele merge fara botnita, sta in lesa ca asa este normal, suntem legati unul de altul. traim in captivitate amandoi. mergem in concedii, in parc si la masa impreuna:)) frumoasa captivitate. legat de dresor: ma referam la dresor pentru animale de circ. animalele utilitare facand parte din alta categorie. din pacate codul meseriilor din romania are o singura categorie respectiv dresor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca ar trebui uneori sa acceptam ca oamenii nu sunt îngerași, mâncam mâncare inclusiv carne, o mai si scoatem si miroase urat si tot asa. Propun sa protejam animalele cand nu or sa mai fie oameni care se chinuie toată viața sa trăiască din munca. Pana ne vom hrăni cu lumina solară, tot omnivoră rămânem si tot urat miroase ce lăsam in urma. Asta-i natura umană si nu cred ca leul te papa cu mila in sălbăticie. Hai sa fim deocamdată oameni între noi si cand devenim altceva, o sa le împăcăm telepatic. P.S.: Uneori mor si oameni in incendiu , de la o jerbă de tort, dar tot PSD ajunge la putere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. psd ca psd, animalele crescute in captivitate nu merita soarta trista pe care o au. legat de carne ca aliment: asta este de cand lumea, problema este ca animalele nu mai sunt vanate strict pentru hrana. animalele sunt vanate pentru trofee sau teritorii, ceea ce nu este corect.

      Ștergere

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]