Posted by / luni, 12 septembrie 2016 / Niciun comentariu / , , , , , , , , , ,

Sursa ta de sănătate din natură. Ce boli previne rădăcina de ghimbir !

    Timp de secole rădăcina de ghimbir a fost apreciată pentru efectele sale medicinale, care se spune că poate trata aproape orice afecțiune. Cu origini pe continentul Asiatic, rădăcina de ghimbir poate fi folosită atât sub formă crudă (dată prin storcător iar sucul obținut se poate amesteca cu apă, pe care o consumi pe parcursul zilei) cât și ca ceai (dată prin răzătoare fiartă, la care se poate adăuga lămâie, grapefruit și miere  de albine). Deși la început poate avea o senzație de iuțeală, în timp te obișnuiești, gustul devenind apoi interesant și chiar îți va plăcea.

    Am observat că de când beau  ghimbir cu regularitate  simt un surplus de energie și chiar am mai slăbit. Din multitudinea de  articole pe care le-am citit pe net reiese că rădăcina de ghimbir deține cheia numeroaselor beneficii pentru acei care preferă natura în locul medicamentelor. Dacă ar fi să le enumerăm pe toate, cu siguranță nu ar ajunge o pagină A4 de aceea am decis să scriu pe scurt cele mai importante proprietăți ale ghimbirului:
1.Tratează greața. De-a lungul timpului rădăcina de ghimbir a fost folosită pentru a calma greata. Cel mai adesea a fost și este folosită în continuare pentru răul de mare, greată, vărsături, sarcină chiar și pentru cei care fac chimioterapie.
2. Anti-inflamator. Sucul de ghimbir amestecat cu apa pe care o consumi pe parcursul zilei este un puternic anti-inflamator, ajutând la scăderea inflamației, a durerilor provocate de osteoartrită și reumatism.
3. Antioxidant. Antioxidanții sunt substanțe puternice ce protezează organismul împotriva radicalilor liberi care pot provoca deteriorarea celulelor sănătoase. Mai pe înțelesul nostru acești radicali liberi profită de orice șansă de a găsi acea celulă sănătoasă de unde preia electronul lipsă, distrugând astfel celulele sănătoase. Practic, antioxidanții previn apariția unor boli precum boli de inimă, accidente vasculare, Alzheimer, Parkinson, scleroză, deficit de atenție chiar și cancer. 

Desigur, după cum spuneam mai sus,  rădăcina de ghimbir poate fi folosită pentru majoritatea afecțiunilor organismului, toate dovedite prin cercetări efectuate, iar la ceea ce am enumerat mai sus aș mai putea adăuga: ține sub control glicemia, crește potența, întărește substanțial sistemul imunitar,  tratează depresia  și revin...nu în ultimul rând, previne cancerul ( boală necruțătoare, de care aud din ce în ce mai des în ultima vreme). 
 Din comoditate, am auzit de multe persoane care se apucă de o astfel de cură și apoi o abandonează comentând apoi că nu e bună de nimic.
Eu personal nu cred în acele articole cu regimuri minune de o săptămâna. Trebuie să fim conștienți că o astfel de  cură începută reprezintă un proces de durată pentru a se vedea rezultate, de  minim o lună de zile.

 Atenție! Nu consumați ceaiul seara. Acesta provoacă insomnie, fiind un puternic energizant.  Folosiți doar rădăcină de ghimbir, nu prafuri sau ceaiuri din comerț. 

 În afară de acest aspect, nu am citit efecte negative ale rădăcinii de ghimbir.

 Încercați și voi, vă garantez că vă veți simți mai bine! 

 

  
Distribuie:
Tags : , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]