Posted by / sâmbătă, 9 iunie 2018 / 2 Comentarii / , , , , , , , , , , ,

Diferența de vârstă dintre parteneri


    Știu că în anul 2018 diferența de vârstă dintre parteneri nu ar trebui să mai fie un impediment și nu vorbesc aici numai de clasica situație în care bărbatul e mai în vârstă decât femeia. A devenit firesc ca și femeia să își aleagă un partener mai tânăr, chiar mult mai tânăr. Nu mi se pare nimic nelalocul lui, fiecare își alege partenerul în funcție de nevoile sale. Chiar mi se pare extrem de atrăgătoare și de stăpână pe sine o femeie cu un iubit mai tânăr fiindcă femeia aceea dă dovadă de curaj, înfruntă prejudecățile unora, căci evident că mai ne lovim și de prejudecăți, cu siguranță are o viață sexuală împlinită alături de iubitul mai tinerel, e motivată să fie în formă și actuală. Numai că nu cred că diferența asta de vârstă, mă refer la ani buni, nu la 1 an sau chiar 5 ani, poate să ducă undeva, pe termen lung vorbind. Și, lăsând la o parte situația în care bărbatul e mai vârstnic, are bani și are alături o iubită cu 20 ani mai tânără care va sta cu el din varii motive, hai să vă spun de ce spun că nu ar fi o variantă pe termen lung. În primul rând, din punct de vedere fizic, la un moment dat diferența de vârstă va începe să își spună cuvântul.



    Dacă la început persoana mai în vârstă îți pare atrăgătoare, că doar de asta și ești într-o relație cu ea, cu trecerea timpului, cei 10 ani diferență vor începe să își spună cuvântul, fie că e femeia mai vârstnică, fie că e bărbatul. Orice ai face, oricât de bine ai arăta și oricât de tonifiat ai fi, nu ai cum să mai fii la 60 ani, fizic vorbind, pe placul iubitului sau iubitei de 30 sau 40 ani. Vrei sau nu, pielea ți-o mai ia la vale și partenerul de 40 ani nu va înțelege și nici nu va accepta asta prea ușor decât când la ajunge la rândul lui la 60 ani. În al doilea rând este diferența de gusturi, muzicale, vestimentare, culinare. Cu vârsta ajungi să fii mai domolit, nu prea mai poți tine pasul cu tinerețea, indiferent de numărul de vitamine înghițit la sculare. La 45 ani, după ce ai venit de la un serviciu de 12 ore nu prea îți arde să ieși la Bamboo, tot ceea ce vrei să faci e să stai cuminte pe canapea, e posibil chiar și să te ia somnul acolo. Ori dacă iubitul sau iubita de 25 ani vrea să iasă cu bicicleta seara la ora 9 e posibil să nu prea îți convină pentru că tu abia aștepți să stai desculț după cele 12 ore. E posibil să nu vă placă aceleași filme, cu siguranță nu veți asculta aceeași muzică, după 40 ani cam ai tendința să devii nostalgic, începi să îți aduci aminte cu drag de Leonard Cohen, deși în tinerețea timpurie nici gând să asculți așa ceva. Ori când vine iubitul mai tânăr și îți pune un tehno de îți sare casa în aer iar începi să strâmbi din nas. Și uite cum găsești iar o nepotrivire. Nici cu socializarea nu stă treaba mai roz.



    Partenerul mai tânăr vrea în club, la mare, la munte, după 40 ani preferi un restaurant, o muzică bună, nu prea te mai țin urechile să stai în club taman lângă boxă. Nemaivorbind că îți ia ceva vreme până te hotărăști să ieși. Odată ieșit va trebui să faci conversație cu amicii partenerului și dacă de partener te leagă ceva, fie el doar sexul, cu amicii e altă poveste. Căci tu, până la 40 ani, ai avut vreme să acumulezi experiență, ceilalți mai au până acolo. Nu e de supărare că nu poți socializa cu amicii iubitului sau iubitei, pur și simplu nu sunteți născuți și dezvoltați în același timp și nu știți aceleași lucruri. Probabil mai sunt și altele. Însă cred că ceea ce leagă partenerii de vârstă diferită este numai sexul. Odată pasiunea consumată fiecare își poate vedea liniștit de drumul său, încântat că a putut avea parte de o experiență frumoasă, poate chiar memorabilă.

Distribuie:
Tags : , , , , , , , , , , ,

2 comentarii:

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]