Posted by / luni, 10 septembrie 2018 / 1 Comentariu / , , , , , , , , ,

Problemele stomacale ale românilor și reclame tâmpite


    Nu mă uit prea des la televizor și nu aș putea spune că asta e un lucru rău. Sunt ocupată cu creșterea copilului și cu onorarea obligațiilor către stat, astfel că nu îmi permit luxul de a sta tolănită în fața televizorului decât foarte rar. Când sunt acasă îl pornesc așa, pur și simplu, dintr-un automatism, și îl las setat pe un post de știri, ajungându-mi din când în când, la urechi, fel de fel de știri și reclame, mai ales reclame. Și, ca orice post de televiziune care se respectă, nici acesta pe care îl urmăresc, nu se dezice de reclame idioate. Deh, că doar reclama e sufletul comerțului. În urma vizionării acestor reclame am ajuns la o singură concluzie: românii au grave, spre îngrijorătoare probleme stomacale. Este imposibil ca, într-un interval de 10 minute, să nu fie difuzat un spot care face reclamă unui produs care fie îți protejează intestinele, fie te ajută să nu te scapi pe tine în locuri publice, ori unul care te ajută să nu te mai pârțâi așa de des și tare. Cel mai difuzat spot din seria românilor deranjați la stomac, pare că este cel cu Smikactiv. Știți, aia cu „nu e momentu’ acum, nu e momentu’ “ acum, în care diferite personaje sunt pe punctul de a se scăpă pe ele, trăsnite de o diaree iminentă, în cele mai penibile situații: la masaj, la un concurs de haltere, în jacuzzi. Nici măcar Moș Crăciun nu e scutit de mica problemă.



    Așa că se propune instalarea de mici puncte de ajutor, destinate populației decimată de diaree. La o primă vedere poate că ar fi amuzant, numai că reclama asta nu e singura și, gândindu-te mai bine, te întrebi de ce sunt realizate atâtea reclame destinate unor produse menite să vindece probleme atât de delicate. Înseamnă că avem o problemă și poporul român trebuie să conștientizeze că se întâmplă ceva cu mațele lui de au devenit atât de sensibile. Pe locul doi în ceea ce privește deranjamentul stomacal al românului obișnuit o reprezintă gazele, mai pe românește spus, bășinile. Și s-au găsit niște domni să facă o reclamă și unui produs împotriva pârțurilor. Nu zic că ăsta nu ar fi folositor. Ohoooo, și încă cum. Dar parcă e destul de intimă și de delicată problema aceasta de sănătate încât să o prezinți pe toate posturile de televiziune, chiar și sub formă de glumiță. Așadar, un domn, domnul Costică, e supărat la burtică în cea mai mare parte timpului. Trage pârțuri când e la volanul Daciei 1300, când se uita la televizor și își leșină câinele cu mirosul emanat. Numai că domnul Costică mănâncă fasole cu ciolan. Păi ce vrei nene să emani? Dior? Nu, nu emani Dior când mănânci fasole cu cârnat sau cu ciolan, mai ales dacă fasolea nu e fiartă suficient. Așa că, pac, vine și soluția: iei Carbocit și ai scăpat de toate relele din burtă. Pe locul trei sunt reclamele la Furazolidon. Un domn trecut binișor de prima tinerețe, o cere în căsătorie pe iubita lui. O duce la restaurant, îi pregătește inelul, și ce să vezi, când să îi propună, îl trece o ......



    O lasă pe iubita cu ochii în soare, fugind ca din pușcă. Dar, pesemne că iubita a acceptat, căci, există și o a doua parte, în care cei doi sunt fericiți în biserică, popa e pe punctul de a-i cununa și pe domn îl apucă iar. Acum, eu nu pot să trag decât o concluzie: Furazolidon nu a fost chiar așa de bun, de nu l-a tratat pe iubi de prima oara. Sau iubi are o problemă mult mai gravă și atunci trebuie să apeleze la Smikactiv. Reclame cu produse de acest tip sunt cu nemiluita, încep să fiu de-a dreptul îngrijorată. Nu știu exact numărul produselor pentru care e difuzat câte un clip publicitar, dar românii au probleme serioase. Ar trebui să ne uităm mai atent în coșul de cumpărături, să facem o analiză mai serioasă cu privire la ceea ce ingerăm, căci o să devenim, dacă nu cumva suntem deja, un popor de bășinoși. Căci abundența acesta a reclamelor care ne rezolvă toate problemele burții, spune în mod clar că există o problemă la nivel național.

Distribuie:
Tags : , , , , , , , , ,

Un comentariu:

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]