Posted by / miercuri, 18 aprilie 2018 / 2 Comentarii / , , , , , , , ,

O zi din viața unui posesor de smart phone - Partea a doua


17.00-18.00 sau chiar 19.00. Drumul spre casă e infinit mai anevoios ca acela parcurs la dus, e mult mai aglomerat, pașii pe care îi va urma posesorul de smart phone vor fi aceeași cu cei parcurși la plecare doar că, nu se știe din ce cauză, aglomerația este mult mai mare. Între timp s-au mai întâmplat chestii pe Facebook, dai o grămadă de like-uri, dacă stai în traficul bucureștean, nu contează că ești șofer sau pasager poți să și citești liniștit. În mașină îți conectezi telefonul la boxe, cu un anumit cablu achiziționat de pe Aliexpress. Te oprești la market, îți consulți lista de cumpărături de pe telefon, verifici soldul cardului bancar, tot de pe telefon, evident. Faci cumpărăturile în grabă, la case e coadă, așa că mai scoți puțin telefonul. Dai un mesaj și le spui celor de acasă că ajungi în vreo 20 minute. Cei de acasă îți răspund pe wp că e K. 



   
19.00-22.00 Ajuns acasă pregătești cina pe care nu uiți să o imortalizezi pentru posteritate pe Facebook și pe Instagram. Cina e însoțită și de paharul cu vin roșu sau alb, în funcție de meniul ales. Cât timp pregătești cina, arunci un ochi la telefon să vezi întocmai rețeta sau, dacă ai copii mai mari, le pasezi telefonul pentru 15 minute de liniște, că doar ai venit obosit de la serviciu. Țipi la copil dacă ți se pare că stă prea mult cu telefonul în mână. Cu puțin noroc, dacă nu ești prea ostenit după baie, te uiți la Pro Tv la un film. Dacă te uiți la Pro Tv când se difuzează reclamele întinzi mâna involuntar după telefon. Țipi la copil dacă ți se pare că stă prea mult cu telefonul în mână și ar vrea și el să înhațe telefonul la reclamă. Țipi la copil să îți dea telefonul căci te sună cineva tocmai când se joacă el un joc cu marțieni. Copilul țipă și el. Copilul se potolește fiindcă tu, ca un adult responsabil, îl ameninți că nu îi mai dai telefonul niciodată. Termini de vorbit, te mai uiți puțin la film, la următorul calup de reclame copilul e mai rapid și îți ia telefonul. Îl lași pentru că a fost cuminte cât ai vorbit tu mai devreme. 

22.00- 23.30 Obosit tare, te duci către dormitor, cauți încărcătorul de rezervă al telefonului, îl bagi în priza de lângă noptieră, pui telefonul la încărcat. Nu te poți abține să nu te mai uiți încă o dată pe Instagram. Invidios, dai dublu click pe pozele unor amici care sunt în oraș la o bere, nu ca tine, în pat, ca moșii. Lași telefonul pe noptieră numai că nu te ia somnul. Te mai uiți un pic pe Facebook până în momentul în care vine și partenerul în pat care își bagă și el telefonul la încărcat în priza de lângă noptiera din dreptul său. Vă spuneți tandru noapte bună, e posibil să vă și sărutați, continuați să stați cu telefonul în mână căci amândoi ați găsit niște articole extrem de interesante. De menționat că bărbații mai degrabă se uită la filmulețe seara în pat decât să citească. De obicei femeile citesc tot soiul de lecturi motivaționale seara la culcare. După vreo jumătate de oră, puneți telefonul înapoi pe noptieră, încercând să adormiți. Vă aduceți aminte că nu ați verificat alarma telefonului, îl luați iar, e potrivită la ora care trebuie, puneți telefonul pe silențios. Vă culcați. 



   
În funcție de programul fiecăruia, o zi din viața unui posesor de telefon inteligent poate varia, însă esența este aceeași. Cred că petrecem mult, mult prea mult timp dominați de tehnologie. Cred că mai sunt o mulțime de lucruri pe lumea asta care pot fi făcute și în absența telefonului. Cred că putem merge în vacanță și fără să postăm imediat poze în mediul virtual. Cred că putem găti și fără să o spunem pe Facebook. Cred că suntem încătușați, la propriu, de tehnologie. Cred că nu prea mai avem șansă de scăpare.
Distribuie:
Tags : , , , , , , , ,

2 comentarii:

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]