Posted by / marți, 30 august 2016 / Niciun comentariu / , , , , , , , , ,

In general…



    Printre foarte multe lucruri pe care încerc sa le înțeleg se află şi faptul ca mulţi oameni regretă perioada comunista si încercă cu înverșunare sa convingă pe oricine ca “era mai bine atunci!”. Din poveştile auzite de mine, lucrurile, nu au stat bine… şi totuşi realitatea pare alta atunci când este povestită de un nostalgic. De cele mai multe ori persoanele trecute de 50 ani susţin ca era foarte bine atunci , având următoarele exemple:

  • Toţi oamenii aveau de muncă! 
  • Fiecare primea de la locul de muncă o casă! 
  • Invaţamântul era gratuit! 
  • Nimeni nu murea de foame! 

    Si totuşi… eu vad multe asemănări în zilele noastre.

  1. Toţi oamenii aveau un loc de muncă! Toţi oamenii care doresc un loc de muncă în prezent îl pot avea… atâta timp cât nu pun întrebari şi se mulţumesc cu orice. Exact aşa era şi atunci! Nu puteai întrebari, nu comentai si executai aveai un loc de munca sigur, remunerat la nivel de ramură. Acum peste 50% din locurile de munca din Romania sunt platite cu salariul minim de economie.
  2. Fiecare primea de la locul de munca o casă! Atunci era foarte simplu deoarece Partidul avea in patrimoniu o grămadă de case naţionalizate si aveau unde sa îngramadesca populaţia dornică de muncă la oraş. Este important de reţinut că nimeni nu era proprietar. Erai chiriaş la stat. In spaţii închiriate se poate sta şi acum doar ca s-au schimbat proprietarii.
  3. Invăţamântul era gratuit! Aici se uită că era accesibil anumitor persoane. Acum…este tot gratuit doar că este concurenţă. Pe timpuri, puteau ramâne la studii doar cei care locuiau la oraş sau aveau rude în Partid. Acum este acelaşi lucru. (Ponta, Negoiţa, Oprea… sunt convinsă că sunt mult mai mulţi…multe partide…multe lucrări ştinţifice)
  4. Nimeni nu murea de foame! Pe timpuri se gasea mâncare, de cele mai multe ori cu raţie (cartelă) sau pe sub mâna, dar mâncarea era puţina. Acum exista mâncare doar că este cu puţini nutrienţi…efectul este acelasi…nu moare nimeni de foame dar nici bine nu este.

Sursa: http://www.gandul.info/politica/ziua-lui-culisele-spectacolului-omagial-de-pe-arena-nationala-13308645

    Sunt foarte convinsă că nu s-a schimbat nimic, s-au schimbat conducatorii si legile iar cei care sunt acum nostalgici, de fapt regretă că nu mai sunt tineri. Când eşti tânar vezi lucrurile frumos , ai impresia că tu faci totul din proprie iniţiativă, eşti vesel, crezi că este alegerea ta în tot şi în toate! Aşa apar şi discuţiile intre generaţii... fiecare crede că are dreptate dar de fapt fiecare traieşte in timpul lui!
Distribuie:
Tags : , , , , , , , , ,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]