Posted by / marți, 23 august 2016 / Niciun comentariu / , , , , ,

23 August, o zi pe care multi au uitat-o !

Sursa: stiri.tvr.ro
    23 august din “Epoca de Aur” comunista era considerate Ziua Nationala a Romaniei. O zi in care multi tineri din intreaga tara, muncitori din uzine, militari, copii erau obligati sa participe la demonstratia grandioasa  organizata in cinstea Partidului Comunist si a marilor conducatori.

    In aceeasi zi 23 August 1944, putini isi mai amintesc ca Romania trece de partea Aliantei, aceasta iesind din alianta cu Germania fascista. Desi nu  a jucat un rol important in evenimentele  grandioase organizate ulterior, comunistii s-au folosit cu succes de aceasta zi, declarand ca fiind  data la  care Romania a fost eliberata de sub dictatura fascista de catre fortele patriote ale armatei sovietice  conduse de partidul communist, devenind astfel “Ziua  Nationala a Romaniei” comuniste.


Regele Mihai I transmitand Proclamatia la radio catre poporul roman, :"România a acceptat armistiţiul oferit de Uniunea Sovietică, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. Din acest moment încetează lupta şi orice act de ostilitate împotriva armatei sovietice, precum şi starea de război cu Marea Britanie şi Statele Unite".
Sursa: http://stiri.tvr.ro/
    Cu toate ca ziua de 23 August a  fost marcata prin defilari grandioase, cantece patriotice  pregatite cu minutiozitate si sacrificii timp de 40 de ani, dupa Revolutia din 1989, Ziua Nationala a Romaniei  comuniste a reusit sa intre cu pasi repezi  in anonimat.


Distribuie:
Tags : , , , , ,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]