Posted by / vineri, 19 august 2016 / Niciun comentariu / , , , ,

S-a intamplat azi ….

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/52/Daguerreotype_Daguerre_Atelier_1837.jpg/800px-Daguerreotype_Daguerre_Atelier_1837.jpg
L’Atelier de l'artiste. Dagherotip din 1837 de Daguerre, primul care a realizat procedeul complet.
Stiati ca la data de 19 august se sarbatoreste Ziua Mondiala a Fotografiei?
Aceasta data a fost aleasa, nu intamplator, de catre fotograful australian Korske Ara in anul 2009 pentru a celebra la nivel mondial,  inventarea procedeului ''daghereotipie'' de catre artistul si chimistul francez Louis Jacques-Mandé Daguerre in urma cu 186 ani  (la inceputul anilor 1830).
La data de 19 august 1939, acum 177 ani, guvernul francez a cumparat “brevetul” dupa ce  Louis Jacques-Mandé Daguerre a fost considerat drept parintele fotografiei la inceputul aceluias an de catre Academia Franceza de Stiinte.
In urma achizitionarii procedeului “daghereotipie”, guvernul francez a anuntat despre inventie ca fiind un cadou “gratuit pentru lume”.
Folosit abia dupa 11 ani in studiourile din New York, procedeul “daghereotipie” a marcat inceputul erei moderne in fotografie.
In anul 2010, Ziua Mondiala a Fotofrafiei a fost sarbatorita pentru prima data si este comemorata an de an  prin exprimarea oamenilor pasionati de fotografie, sau a celor experimentati in aceasta arta de pe intreg mapamond, doar  prin postarea de fotografii, fara cuvinte si folosind hashtag-ul #worldphotoday.
Distribuie:
Tags : , , , ,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]