Posted by / sâmbătă, 28 iulie 2018 / Niciun comentariu / , , , , , , , , , ,

Criza de la 40 ani a femeii


    Ceva mai tânără fiind, tot auzeam de criza bărbatului ajuns în preajma vârstei de 40 ani sau de criza de la mijlocul vieții. Bărbatul era pe punctul de a-și pierde mințile, apuca pe un drum al pierzaniei de unde cu greu îl mai recuperai. Bărbatul aflat în criză era ahtiat după femei mai tinere, își înșela consoarta în fiecare minut al existenței sale și tot ceea ce făcea era să stea cu ochii după muieri sau pierdut în reverii sexuale. Nu zic că nu o fi așa, însă am ajuns la 40 ani, mă uit în jurul meu și nu găsesc acești bărbați de 40 ani care sunt numai și numai cu ochii după femei. Ba dimpotrivă chiar, constat, cu surprindere, că parcurile sunt pline de tați iubitori și devotați de 40 ani care nu fac altceva decât să stea cu ochii după copii, mă uit în magazine și văd o sumedenie de bărbați de 40 ani, cu o listă de cumpărături în mână. Bărbații de 40 ani pe care am ocazia să îi urmăresc nu mi se par nici ahtiați, nici disperați că au ajuns la mijlocul vieții, mi se par chiar extrem de împăcați cu ei înșiși și foarte relaxați. Ceea ce mă surprinde însă este că această criză a vârstei de mijloc pare să se manifeste mult mai pregnant la femei.



    Femeia de 40 ani, în foarte multe cazuri, dacă nu a ajuns la un anumit nivel al conștiinței de sine, începe să se comporte, uneori, imatur, chiar spre copilăresc. În subconștient, femeia își spune că nu mai are foarte mulți ani de feminitate în față, din punctul meu de vedere nu e nimic mai greșit, și începe să acționeze ca și cum ar fi o tânără fată, uneori cu totul nesăbuit. Criza vârstei de mijloc a femeii se manifestă, în primul rând, din punct de vedere sentimental. În cazul în care este căsătorită de mai mulți ani și căsnicia a ajuns într-un punct mort în care nu mai există elementul de noutate și imprevizibil, femeia își va dori cu tot sufletul să mai aibă parte de o iubire tumultuoasă, ca în tinerețe. Își dorește să iubească, să fie iubită, să aibă parte de niște aventuri sexuale nemaipomenite, ajutată probabil și de libidoul ajuns la niște cote maxime. Subconștientul îi spune că nu mai are foarte mulți ani de perioadă fertilă, astfel ea începând să își concentreze toate eforturile în găsirea unei noi iubiri. Uneori nici nu își dă seama că face lucrul acesta, dar va întreprinde o sumedenie de acțiuni care să o facă cât mai atractivă în ochii sexului opus. Femeia de 40 ani va ține o cură de slăbire drastică, și nu cu scopul de a obține o sănătate de invidiat, ci cu scopul de a avea un corp cât mai armonios. Va face un hobby din mersul la sală și din numărat calorii și proteine ingerate, se va da conștiincios cu tot soiul de creme corporale pentru a menține elasticitatea pielii, va lua tot felul de suplimente pentru a întârzia îmbătrânirea tenului. Femeia ajunsă la mijlocul vieții și care traversează o astfel de criză își va dori să slăbească foarte mult, își va schimba culoarea părului după ce ani de-a rândul a avut un banal șaten, își va schimba stilul vestimentar sau chiar se va tatua. Odată obținut un anumit look, unele femei își vor găsi un iubit mai tânăr, se vor aventura într-o relație sentimentală ce le va aduce niște satisfacții nemaipomenite.



    Evident că nu toate femeile aflate în jurul vârstei de 40 ani parcurg aceasta etapă însă, uitându-mă în jurul meu, o bună parte din ele experimentează și trec cu bine sau nu, și de perioada aceasta din viață. Din punctul meu de vedere este total acceptabil să faci toate aceste lucruri, cu condiția să nu cazi în penibil și să nu ajungi să îți dorești să concurezi cu fete de 20 ani. Căci, indiferent cât de tonifiat ai avea trupul, o fetișcană de 20 ani e o fetișcană, iar o femeie de 40 ani este o femeie în toată puterea cuvântului. În cele din urmă, chiar este de admirat o femeie care își dorește să arate bine, să fie frumoasă și, de ce nu, chiar iubită de un bărbat cu zece ani mai tânăr decât ea, cu singura mențiune, să își reamintească că are 40 ani. Nu pot decât să salut criza femeii ajunsă la 40 ani dacă criza aceasta aduce un strop de feminitate și de senzualitate și face femeia să fie fericită și împlinită.

Distribuie:
Tags : , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]