Posted by / sâmbătă, 21 iulie 2018 / Niciun comentariu / , , , , , , , , , , , , , ,

Românii și călătoriile în străinătate - Partea 2


    Revin cu categoriile de compatrioți plecați peste hotare, cu rugămintea de a fi iertată dacă am uitat pe cineva. 

5. Românul snob care se duce la cumpărături în Milano și la Dubai. Acest român este extrem de plin de el, arogant, are senzația că plecarea lui în vacanță echivalează cu venirea Sfântului Petru pe pământ. Cheltuie pe haine foarte mult, pentru el aparența este extrem de importantă și, de cele mai multe ori, pleacă exact la cumpărături de textile cu nume celebre. Postează poze pe Facebook din blocuri turn, restaurante aflate deasupra norilor și, obligatoriu, în funcție de vacanță, poze de pe un iaht alb ca spuma laptelui. Aștia sunt românii posesori de firme sau care fac afaceri cu statul. 



   
6. Românii cu fuste. Pardon, doamnele acelea cu un vocabular pitoresc, cu codițe împletite, fuste lungi și cu pielea puțin creolă. Întotdeauna, dar întotdeauna, pleacă numai cu avionul. Nu îmi explic fenomenul acesta. Nu au niciodată bagaj, destinațiile preferate sunt Londra, Paris și câteva orașe din Germania. Românii aceștia nu petrec prea mult în orașele mai sus menționate. Nici nu știi la ce categorie să îi încadrezi. Nu știi dacă se duc la muncă sau în excursie. Prind extrem de repede limba țării în care călătoresc, sunt surprinzători de adaptabili. De fapt, asta nu ar trebui să mire prea mult, căci sunt recunoscuți ca fiind nomazi. Cum se prinde statul cu pricina că nomazii sunt în excursie, îi și trimite înapoi în patria de origine. Ba mai mult, ca să scape de ei, le plătește și transportul, tot cu avionul, către casă. Numai că genul ăsta de român în străinătate nu e prea interesat de ce vrea statul care l-a expulzat, așa că nici nu a intrat bine pe teritoriul României, că el, hop, s-a și întors în Londra. Tot cu avionul pleacă, tot fără bagaje. 

7. În ultima vreme a mai răsărit un tip de turist român, mai precis de turistă româncă. Destinațiile preferate sunt diferite orașe din Germania, turistele sunt tinere, până în 35 ani, tatuate, destul de arătoase, hainele destul de mulate pe trup, fel de fel de piercing-uri, mai mult sau mai puțin la vedere. Nu îmi pot da decât cu presupusul ce face tipul acesta de turistă româncă acolo, însa un lucru e clar, nu se duc să îngrijească bătrâni sau ca bone. 



   
8. Românii care pleacă, de cele mai multe ori, după nuntă, în destinații exotice. Acest tip de român a mai plecat în străinătate și vrea să încerce ceva nou. Fie au primit excursia cadou de nuntă, fie au avut un dar bogat și își permit să stea vreo două săptămâni în Thailanda, pe o plajă liniștită. O astfel de vacanță nu ar costa foarte mult, ceea ce e extrem de costisitor este transportul până acolo. Proaspeții însurăței fac poze pe malul marii, desenează inimioare pe nisipul unei plaje pustii, se țin de mână și fotografiază fiecare papagal întâlnit. Doar sunt în luna de miere și iubirea răzbate prin toți porii. 

Toți acești români plecați peste hotare au un punct comun. Absolut tuturor, reîntoarcerea în patrie le lasă un gust amar. În momentul pășirii pe pământ românesc, își dau seama că la alții e altfel, nu pot descrie sentimentul, însă vreo două zile după o întoarcere din excursie, de orice fel ar fi, românul are o senzație de goliciune. Din zi în zi se estompează sentimentul și ne întoarcem la cotidianul românesc, atât de plin de pitoresc.
https://mergem-inainte.blogspot.com/2018/07/romanii-si-calatoriile-in-strainatate.html

Distribuie:
Tags : , , , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]