Posted by / luni, 19 martie 2018 / 1 Comentariu / , , , , , , , , ,

O zi din viața unui posesor de smart phone - Partea întâi


6.30-7.00. Alarma telefonului pus de cu seară la încărcat sună insistent. Îl oprești, o să mai pornească o dată peste 5 minute sau 10 minute sau 15 minute, depinde de setarea pe care ai făcut-o pentru a te trezi. După aproximativ 30 minute, te dai repede jos din pat, primul lucru pe care îl faci este să scoți telefonul de la încărcat și abia apoi te îndrepți năuc spre baie pentru a-ți satisface nevoile fiziologice. 

7.00-7.30. Pui repede o cafea, stai la masă cu telefonul în mână și arunci un ochi peste ce s-a întâmplat în mediul virtual peste noapte. Nu s-a întâmplat mare lucru dar, oricum, ești dator să verifici dacă s-a întâmplat ceva, doar ca să nu spui că nu ești un om informat. Dai la repezeală două, trei like-uri și îți spui că te uiți mai târziu, de la locul de muncă. Cauți ceva de îmbrăcat, ieși din casă cu telefonul în mână, în lift mai arunci un ochi pe Facebook, e posibil să îți faci și un selfie în lift dacă îți place cum arăți, e lumina corespunzătoare și oglinda liftului suportă să faci o poză. 



   
7.30-7.40. Prima variantă e aceea de a te sui în mașină unde primul lucru pe care îl faci e să îți pui telefonul pe bord, pornești Waze să vezi cât de aglomerat e orașul pentru a găsi varianta optimă de a ajunge la serviciu. Setezi și sunetul de la Waze sau îți pui căștile, căci nu poți sta în permanență cu ochii pe telefon. A doua variantă este aceea în care nu ai mașină dar mergi cu taxi sau cu Uber. Scoți telefonul, cauți pe aplicație o mașină disponibilă, faci comanda, urmărești traseul mașinii, te sui în mașină, confirmi că te-ai suit. Odată ajuns la destinație dai un rating de pe telefon, căci așa se face. A treia variantă este aceea în care călătorești cu mijloacele de transport în comun și, dată fiind ora de vârf la care pleci, scoți telefonul mobil și consulți Google Maps pentru a vedea frecvența cu care vin autobuzele. Suit în autobuz, pui căștile în urechi și începi să verifici amănunțit ce s-a întâmplat pe Facebook. Tot nu s-a întâmplat nimic. A patra variantă e aceea în care parcurgi pe jos distanța până la locul de muncă. În cazul acesta scoți telefonul mobil, deschizi aplicația care îți numără pașii și caloriile, pui căștile în urechi, asculți muzică, ajungi la locul de muncă. 

8.00-10.00 Ajungi, în sfârșit, la serviciu. Ora este variabilă, în funcție de distanța la care se află locul de muncă, traficul din oraș, durata găsirii unui loc de parcare. Deschizi computerul de birou, conectezi telefonul la whatsapp web, deschizi Facebook, mail, conturi Google și abia apoi te duci să îți pui o cafea. Nu, încă nu te apuci de muncă, mai e vreme, întâi trebuie băută o gură de cafea, eventual fumată o țigară. La cafea și la țigară mai arunci un ochi la telefon, mai schimbi o vorbă cu cineva, pe whatsapp sau pe mesageria Facebook sau dai vreun like pe Instagram. 

10.00-13.00 Cum cineva trebuie să mai și muncească, o faci tu, posesor de smart phone. Muncești ce muncești, mai arunci un ochi la telefon, mai citești un sms, în ciuda faptului că lumea nu prea mai dă sms-uri. Deși ai computerul în fața ochilor nu te poți abține să nu dai un mail și de pe telefon. 



   
13.00-14.00 Vine pauza de masă, te oprești din lucru, îți iei telefonul cu tine, mai dai un mesaj sau suni acasă, la un prieten, la bonă, la grădiniță, în orice caz, nu lași telefonul din mână căci ai o mulțime de lucruri de rezolvat care necesită prezența telefonului. Poți plăti o factură, poți căuta prețul unei săli de sport, poți comanda ceva de mâncare de pe aplicație, dacă ai telefon mobil poți face absolut orice: verifici bona în casă prin intermediul sistemului de monitorizare conectat la telefon, controlezi drumul soțului sau al copilului mai mare, mai arunci un ochi pe Facebook, poate s-a mai întâmplat ceva. Nu, evident că nu s-a mai întâmplat nimic dar cât mănânci poți citi la repezeală un link legat de efectele sării asupra organismului. 

14.00-17.00 Muncești iar, o perioadă ceva mai încet, fiind îngreunat de masa ce tocmai ai luat-o. Îți revii repede după încă o cafea cu lapte, îi faci o poză, o postezi în mediul virtual. Mai muncești puțin, verifici câte like-uri ai, îți bagi telefonul la încărcat. Nici un posesor adevărat de telefon inteligent nu va pleca de acasă fără încărcător, o baterie de rezervă, un power bank sau o brățară pe care o poți conecta la calculator.

Va urma.

Distribuie:
Tags : , , , , , , , , ,

Un comentariu:

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]