Posted by / sâmbătă, 22 octombrie 2016 / 2 Comentarii / , , , , , , , ,

Beneficiile și reacțiile adverse ale ceaiului de hibiscus!


    De curând, un prieten mi-a adus o pungă generoasă cu flori de hibiscus. Mi-a recomandat să fac o cană mare de ceai dimineața, pe care să o consum pe întreg parcursul zilei. Ceaiul de hibiscus consumat cald sau rece este absolut delicios.

    Zis și făcut!

    În primul rând mi-a plăcut culoarea de un roșu intens ca de vișină coaptă, un parfum deosebit iar aroma asemănătoare cu cea a afinelor. Din ce am citit ceaiul de hibiscus este bogat în vitamina C, ceea ce înseamnă că ajută la combaterea răcelilor, mai ales că a început sezonul :), prin întărirea sistemului nostru imunitar. 

    Alte beneficii pentru sănătate în cazul în care consumi ceai de hibiscus:
  • În urma studiilor unor cercetători britanici, ceaiul de hibiscus este foarte eficient în scăderea nivelului de colesterol “rău”, LDL. 
  • Reduce tensiunea arterială. Unii cercetători susțin că o cană de ceai de hibiscus consumată de trei ori pe zi ajută la păstrarea tensiunii arteriale sub control, ba mai mult, aceeași cercetători susțin că ceaiul de hibiscus este mult mai eficient decât multe din medicamentele de pe piață. 
  • Datorită faptului că ceaiul de hibiscus este bogat în vitamina C, ajută în combaterea răcelilor și infecțiilor. S-a dovedit că poate fi eficient și în cazul rănilor deschise. În cazul în care se toarnă ceai de hibiscus pe rană, aceasta se vindecă de doua ori mai repede. 
  • Datorită antioxidanților ,ceaiul de hibiscus a fost folosit timp de secole în țări precum Egipt sau China pentru a preveni îmbătrânirea pielii. 
  • Consumarea zilnică a unei cești mari de ceai de hibiscus te ajuta să inhibi pofta de mâncare, așadar ajută și la pierderea în greutate. 
  • Consumat regulat, ceaiul de hibiscus ajută la prevenirea constipației și a infecțiilor urinare. 

    Timp de secole, ceaiul de hibiscus a fost folosit pentru a trata anxietatea și depresia. În India ceaiul de hibiscus este folosit pentru a trata diabetul și bolile de ficat datorită nivelului ridicat de antioxidanți, vitamine și minerale.

    Din studii efectuate recent, s-a descoperit că ceaiul de hibiscus poate împiedica creșterea celulelor pre-canceroase. În concluzie, ajută la prevenirea cancerului.

    Desigur, există multe beneficii de care poți profita prin consumarea cu regularitate a ceaiului de hibiscus dar atenție ca există și contraindicații. Nu consumați în exces ceai de hibiscus:
  • Dacă aveți tensiunea arteriala scăzută. 
  • Pentru ca poate afecta gradul de concentrare. 
  • Pentru ca provoacă somnolență (nerecomandat conducătorilor auto). 
  • Pentru ca scade fertilitatea (unele studii au arătat că în urma consumului de ceai de hibiscus, unele paciente însărcinate au pierdut sarcina – avort spontan). 
  • În cazul în care urmați un tratament cu analgezice (accentuează reacțiile adverse ale acestor medicamente). 

    De reținut! Există peste 200 de specii de hibiscus, din care doar câteva specii sunt bune pentru consum.
Distribuie:
Tags : , , , , , , , ,

2 comentarii:

  1. florile de hibiscus sunt bune si pentru a orna diferite torturi sau prajituri.

    RăspundețiȘtergere

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]