Posted by / marți, 8 noiembrie 2016 / Niciun comentariu / , , , , , , , ,

Cine sunt politicienii?


    Politicienii sunt oameni ca noi, majoritatea provin dintre oamenii care doresc afirmarea sau care au suficient de mulți bani să poată susține o campanie electorală. Politicieni de carieră nu cred că există în România și nici prea multi care să intre în politica de top din vocație. Ca o părere personală, oricine se plânge și expune o nemulțumire cu care se confruntă o anumită pătură socială are de câștigat în alegeri. Dar aici intervine problema: este foarte simplu să observi și să expui o situație negativă și foarte greu să reușești o rezolvare a ei. De fapt aceștia nici măcar nu încearcă să rezolve ceva, nu au cunoștințele și deprinderile necesare, nu știu nimic despre ce înseamnă sistemul legislativ și nici despre diplomație sau uzanţe de protocol. Cu toate cele spuse, aceștia învață încet care le sunt obligațiile, dar sunt prea obosiți și prea prinși în problemele lor pentru a putea rezolva problemele celorlalți. Rămâne o singură ieșire din situația asta - încă un mandat!!!

    Văd și aud discursuri de ceva vreme și toate sunt promițătoare, toate discursurile anunță numai lucruri bune, au soluții la tot și pentru toată lumea numai aleși să fie. Aceleași discursuri și promisiuni că doar problemele sunt aceleași de peste 25 de ani. În clipa de față nu-mi vine în minte decât că acești politicieni sunt devotați alegătorilor lor enumerând din patru în patru ani aceleași soluții și aceleași nemulțumiri. Anul acesta se încearcă de către partidele mari, fuzionate, aliate sau alipite promovarea unor oameni noi, nepătați, dar care au în spate aceleași nume sonore cunoscute pentru reușitele lor în plan personal.

    Politicienii sunt acei oameni care pot: 
  • Să doarmă sau să moţăie la ședințele din plen cu nonşalanţă; 
  • Să nu răspundă pentru incompetenţă; 
  • Să lipsească oricând doresc de la locul de muncă fără a fi necesar să facă o cerere de concediu sau să aducă un concediu medical și fără a avea salariul diminuat; 
  • Să apară public și să arunce cu promisiuni; 
  • Să nu-și respecte promisiunile făcute; 
  • Să nu-și atingă țintele; 
  • Să deformeze realitatea și să mintă cu realizările lor; 
  • Să dețină un cumul de funcții plătite din bani publici fără a avea studiile necesare sau dacă este obligatoriu să aibă anumite certificări să reușească într-un timp scurt să le dobândească; 
  • Să fumeze în spații publice; 
  • Să-și stabilească salariile dar și beneficiile; 
  • Să dea vina pe alte persoane sau pe divinitate pentru incompetenta lor;

    Acestea fiind spuse dacă cineva consideră că nu poate face toate acestea, mai bine să nu devină politician de top pentru că aceștia sunt prea mulți, au prea multe drepturi și vor face tot posibilul să-și țină funcția, beneficiile și scaunul!


Distribuie:
Tags : , , , , , , , ,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]