Posted by / miercuri, 9 noiembrie 2016 / 1 Comentariu / , , , , , ,

Priviri și clipe de neuitat

    Și pentru că suntem la capitolul tratamente naturiste mă gândeam să să va propun un exercițiu, respectiv: să va uitați în oglindă și să va analizați pielea din jurul ochilor. Prin prisma faptului că nu mai suntem la adolescență e musai să acordăm o atenție specială pielii extrem de delicată din jurul ochilor. Trebuie știut că cel mai eficient tratament împotriva ridurilor și așa-numitei laba-găștii începe după 20 ani și cel mai târziu la 40 de ani, iar acesta trebuie aplicat atât dimineața cât și seara.
   
    Cele mai multe persoane nu știu că o cremă de ochi nu se aplică niciodată pe pleoapă ci întotdeauna doar sub ochi, nu se freacă, nu se trage de pielea din jurul ochilor, ci se ia câte o bobiță de cremă pe vârful degetului care se aplică prin tamponări ușoare dinspre interiorul spre exterior ochiului.

    Iată un tratament natural din caietul bunicii pentru priviri și clipe de neuitat :
                                         *Gel tonifiant de iederă cu efect descongestionat:
125 ml apa distilată 
25 g boboci de trandafir 
2 linguri frunze de iederă 
1 lingură albăstrele 
40 ml apa de trandafir 
1 linguriță semințe de in 

    Mod de preparare : se clocotește apa distilată după care se opăresc bobocii de trandafir, frunzele de iederă și albăstrelele care se lasă la macerat 2 ore. Apoi se înfierbântă apa de trandafiri în bain-marie, se adaugă semințele de în care, la fel, sunt lăsate la macerat 2 ore. După cele 2 ore ambele se strecoară prin sită presând bine, bine, se amestecă cele 2 compoziții, se toarnă întreagă compoziție într-o sticlă de culoare închisă și se păstrează la rece. Se tamponează de 2 oi pe zi, se lasă să se absoarbă în piele apoi se aplică și cremă de ochi care se prepară după cum urmează :

Puțin ulei de migdale dulci 
Puțină lanolină

    Se toarnă câteva picături de ulei de migdale în lanolină și se amestecă bine. Se aplică înainte de culcare. 

    Deși pare o rețetă simplă se va observa eficiența ei ca și a unui produs scump în timp împotriva ridurilor și a labei-găștii. 

Distribuie:
Tags : , , , , , ,

Un comentariu:

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]