Posted by / joi, 3 noiembrie 2016 / Niciun comentariu / , , , ,

Tratament naturist pentru insomnie

     Un somn sănătos și odihnitor este vital pentru ca în timpul zilei să poți fi eficient și activ. Tot mai des apar tulburările de somn, mai ales în cazul persoanelor în vârstă, stresate iar urmările sunt lipsa de concentrare și nervozitate. 

     Marea majoritate dintre noi trag o fugă la farmacie de unde cumpără  medicamente "după ureche", alții merg la doctor care după părerea mea prescriu mult prea ușor câte « un pumn » de medicamente, iar din punctul meu de vedere toate chimicalele astea creează dependența iar pe lângă efectele secundare "pătează pe interior". 
   
    Cum nu sunt o adeptă a medicamentelor și cum în ultima vreme am avut probleme cu somnul mi-am adus aminte de o vorba a bunicii „dacă te chinuie visurile rele și nu poți să dormi, pune sub pernă o legătură de betonica”. Pentru cei care nu cunosc e vorba de Betonică Officialis care uscată și mărunțită se ține într-un săculeț sub pernă.
    Dar bunica mea era expertă în tratamente naturiste și era convinsă că natură ne ajută să ne recăpătăm bună dispoziție și vigoarea. 
 Iată două rețete tradiționale care ajută orice persoană să aibă un somn liniștit, sănătos și odihnitor.
     Prima se bazează  pe efectul aromatic al plantelor, al căror parfum se va inhala pe parcursul somnului:
 Se umple un săculeț cu plante după cum urmează: 
 50 g conuri de hamei
 50 g sunătoare
 30 g flori de levănțica
 30 g rădăcină de valeriana
     Săculețul se pune seară sub pernă sau direct sub cap.

     A două rețetă, un ceai care te ajută să ai parte de un somn „bun”.
 30 g flori de hamei
 30 g flori de șoc
 30 g flori de primula
 50 g ovăz verde

     Toate ingredientele se amestecă și se toarnă 250 ml de apa clocotita peste ele. Se lasă la infuzat 10 minute, se strecoară și se bea înainte de culcare.
     De asemenea pentru a avea un somn odihnitor trebuie să fim conștienți că timpul înainte de culcare ne aparține. Trebuie să uităm de griji și să fim cât mai relaxați. Trebuie să vizualizam lucruri care ne calmează mintea și sufletul.  
      Mie spre exemplu îmi place să aud valurile mării și îmi închipui cel mai minunat apus de soare, iar acea senzație plăcută de relaxare nu întârzie să apăra. 

Noapte bună!

Distribuie:
Tags : , , , ,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]