Posted by / marți, 21 noiembrie 2017 / Niciun comentariu / , , , , , , , , , , ,

Sofisticat – Expoziția felină


    În măsura în care pot, încerc să fac, dacă nu săptămânal, măcar la două săptămâni, ceva diferit cu copilul meu. Săptămâna aceasta a fost rândul expoziției de pisici de la Romexpo. Am aflat destul de târziu de Sofisticat, mai precis exact în prima zi a expoziției, când la ora 17.00 se închidea, așa că am lăsat-o pe a doua zi, duminică. Singurul neajuns pe care l-am resimțit a fost faptul că a coincis cu Salonul Auto și din pricina asta a fost un trafic infernal în preajma expoziției și a găsi un loc de parcare a fost o adevărată aventură, în condițiile în care trei parcări extrem de mari erau arhipline. Dar, în ciuda aglomerației, a fost o experiență extrem de plăcută atât pentru mine cât și pentru copil. Sunt o iubitoare de animale și încerc să îi transmit și copilului meu dragostea aceasta pentru ele, așa că am zis că expoziția va fi un prilej de a socializa cu pisicimea prezentă. Să vezi pisicimea adunată de prin toată lumea costa 10 ron pentru un adult, pentru elevi, pensionari, 5 ron iar pentru copiii sub 12 ani intrarea era gratuită. Este prima expoziție de acest fel la care merg și pot spune că am fost surprinsă să văd câte rase de pisici există: British shorthair, Siameză, Persană, Ragdoll, Maine coon, Bengaleză, Abisiniană, Albastru de Rusia, American shorthair, Scottish fold, Angora, Singapura, Munchkin și probabil multe altele.



    Spre rușinea mea, nu sunt o cunoscătoare și recunosc că nu m-am dus la expoziție cu ochii specialistului, ci ai profanului care se bucură pur și simplu din rațiuni estetice. În mod surprinzător cel mai mult mi-a plăcut pisica aceea chelioasă, fără nici un fir de păr, Sfinx. Cred că am văzut vreo 3 exemplare dintre care una mi-a atras în mod deosebit atenția, dormind, scumpa de ea, învelită. Mi s-a făcut efectiv milă de ea și m-a încercat un sentiment matern când am văzut-o înfășurată în păturica aceea, atât de plăpândă și cu lăbuțele atât de zbârcite de parcă ar fi fost un nou născut. Am înțeles că sunt niște pisici extrem de iubitoare și prietenoase, mai ales cu copiii. Am văzut cea mai mare pisică din lume, o pisică rasa Maine Coon, nu îmi puteam imagina că o pisică poate atinge asemenea dimensiuni. Copilul a fost extrem de încântat, singurul lui regret fiind acela că nu le-a putut atinge. Dar bănuiesc că e de înțeles, bietele pisici probabil ar fi fost traumatizate dacă toată lumea ar fi venit să pună mâna pe ele. Pisicile stăteau în cuști, cele mai multe protejate cu un plastic transparent, care îți permitea să le vezi fără a pune mâna pe ele însă. Unii copii mai scăpau și mai reușeau să pună un degețel pe o codiță de pisoi.



    Iubitorii și proprietarii de feline de la expoziție au mai mai avut parte și de comercianți de produse specifice, cu ceva reduceri aplicate față de magazinele de specialitate. Și am mai văzut câțiva vânzători de produse hand-made cu motive pisicești, unele dintre ele, din păcate, destul de scumpe. O altă atracție a expoziției a fost o ambulanță veterinară unde li se permitea copiilor să urce și să vadă sau să folosească echipamentul medical, evident în prezența unui cadru medical. Cred că am petrecut aproximativ o oră destul de plăcută, a fost o experiență nouă. În rest cam ca la Romexpo: coadă la Kurtos, la mici cu cartofi prăjiți te călcai în picioare, cozile fiind atât de mari probabil din cauza Salonului Auto, cum am mai spus. La Salon nu am mai intrat, copilul era deja destul de obosit, aglomerația era de nedescris. Acum așteptăm următoarea expoziție, o pândim pe cea cu căței, cu siguranță vom găsi așa ceva.

Distribuie:
Tags : , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]