Posted by / marți, 17 octombrie 2017 / 3 Comentarii / , , , , , , , , ,

Cu ce se mai ocupa primaria?


       De o lungă perioadă de timp mă tot gândesc cât mai poate Primăria sectorului 3 să cheltuie banul public fără jenă și la fel stau și mă întreb cum poate consiliul local să justifice toate schimbările inutile efectuate în sector. La primăria sectorului 3 este un aranjament între toți membrii consiliului local din moment ce locuitorii sunt nemulțumiți cam de tot ce se întâmplă și nimic nu se schimbă în bine, nici măcar de la an la an. Constat pe zi ce trece că lucrurile se întâmplă într-un ritm alert și fără a ține cont de nevoile reale ale locuitorilor și fără a conta părerea celor care le contestă zilnic deciziile. Când USR a câștigat câteva locuri în consiliu m-am bucurat nespus pentru că eram convinsă că vor scoate la iveală multe ilegalități comise în cadrul acestei primării. Am sperat că vor fi vizibili și vor explica, eventual din ușă în ușă, ce se întâmplă cu ceea ce au ei de administrat. Consilierii USR au dispărut din viața publică că și cum nici nu au existat la fel cum au dispărut și cei din PNL. Primarul este singurul care cheamă locuitorii pentru diferite discuții purtate între blocuri și de fiecare data iese șifonat de la aceste întâlniri și fără a ține cont de plângerile celor convocați. Mai nou, pe aleile sectorului îl văd pe minunatul primar urmat de un grup de aghiotanți. Toți aceștia mergând pe biciclete și zbierând unul la altul atunci când fâşneţul primar se strecoară pe câte o străduță.



    Toată mascarada asta cu mersul pe bicicletă pe aleile deja super betonate, cu garduri de 2 metrii și pline de gândaci mirositori, dar și de șobolani, au făcut ca imaginea unor oameni îmbrăcați în costume cu 2 numere mai mari să pară un desen animat gălăgios. Primarul, împreună cu oamenii lui, a trecut și pe strada mea și au constatat:

    - blocurile care se construiesc în cadrul lui nou complex imobiliar cu bani privați au un program de lucru bine stabilit și afișat la vedere, încercând să nu polueze fonic în timpul nopții. În acest viitor complex nu se lucrează non stop iar cei care trăiesc în blocurile alăturate sunt chiar încântați de reflectoarele aprinse pe timp de noapte și de zgomotul betonierelor , lucrările făcute nu poluează fiind respectate normele stabilite de Ministerul Mediului dar și de Autoritatea pentru construcții. Mai mult copiii care se joacă în spațiile destinate lor beneficiază de liniște și curățenie. Mașinile care transportă 24 de ore din 24 diferite materiale nu încurcă tot ce înseamnă plecarea sau venirea cu mașina personală în zonă și nici nu se aud claxoane sau țipetele care îi dirijează având în vedere ca intrarea în șantier se face ușor.

    - muncitorii care lucrează acolo nu mănâncă pe marginea drumului sau în curțile blocurilor și nu lasă mizerie în locurile unde se așează pentru pauza de masă sau pentru odihnă, aceiași muncitorii în pauză de masă nu consuma alcool la greu și la vedere și nici nu fumează în parcurile pentru copii unde aceste lucruri sunt interzise. Iar dacă mă gândesc că sunt niște reguli stricte privind consumul de alcool la locul nu muncă nu pot decât să mă bucur ca sunt executate controale de către cei plătiți să se asigure că lucrurile se desfășoară conform legilor.

    - există spațiu verde prea mult și acesta trebuie micșorat pentru a mai turna niște betoane și a mai construi niște trotuare cu niște borduri roșii; și nu are rost să luam din terenul viitorului complex, spațiul trebuie luat doar din spațiul verde că doar este al primăriei, iar angajații sunt proprietari de drept pe el



   
    - având în vedere ca zona este efectiv plină de mai bine de jumătate de an de gândaci mirositori și de tot felul de insecte sâcâitoare, primăria a decis sa scape locuitorii de neplăceri prin tăierea unor arbuști sau arbori iar dacă acest lucru se poate face fără aprobarea locuitorilor s-au gândit să facă această treabă în orele de odihnă și fără a anunța proprietarii de mașini parcate să-și mute autoturismele din raza flexului.

    - parcările sunt mai mult ca suficiente și nu trebuie investiți banii pentru astfel de prostii și nici nu trebuie ridicate o grămadă de mașini abandonate de ani de zile le stradă

    Realitatea este de fapt alta, în acest sector gândacii sunt la ei acasă, țânțarii sunt șefii parcurilor, șobolanii sunt cam peste tot. Lucrările se fac fără respectarea anumitor ore și norme și toate acestea sub sloganul „ne cerem scuze pentru disconfortul creat”; de parcă are importanță o astfel scuză atât timp cât nu te poți relaxa nici în parc, nici în casă, iar intre noapte și zi nu mai există diferență. Sper ca la următoarele alegeri locuitorii sectorului să nu mai voteze un asemenea specimen deoarece cu toți avem nevoie de spații verzi, liniște, siguranță și aer curat.

Distribuie:
Tags : , , , , , , , , ,

3 comentarii:

  1. un sector unde se cheltuiesc banii inutil sub directa supraveghere a politicului actual.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum,Negoita,ne trimite in Africa.

    RăspundețiȘtergere
  3. in sect 6 este cu mult mai rau....

    RăspundețiȘtergere

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]