Posted by / joi, 8 decembrie 2016 / 1 Comentariu / , , , , , ,

Alegeri, aleşi, alegători...



    Că tot vin alegerile, ca să fiu în ton cu timpurile, m-am uitat peste listele cu candidații înscriși pe listele de la alegerile parlamentare. Sunt niște liste ciudate, chiar foarte ciudate aș putea spune. Numele și prenumele multor candidați mă înspăimântă. Mă înspăimântă pentru că pe unii dintre ei îi știu și văd ce au făcut din țara noastră, iar pe ceilalți nu îi cunosc. Anul acesta la alegerile parlamentare avem patru categorii de candidați:

  • Candidații cunoscuți ca politicieni
  • Candidații cunoscuți pentru fapte bune, dar nu în politică
  • Candidații care au încercat să facă ceva de-a lungul timpului dar fără a avea un aparat de partid în spate
  • Candidații complet necunoscuți

    Toate aceste categorii de candidați se prezintă ca niște oameni onești și cu putere de muncă, mai mult, se autocaracterizează ca fiind oameni buni și dedicați semenilor, care mai de care mai implicat și mai devotat poporului român. Nimic mai fals. Pe majoritatea dintre ei îi cunoaștem foarte bine și majoritatea dintre noi știm de ce sunt în stare.

    De exemplu din prima categorie fac parte personaje celebre Victor Ponta, Liviu Dragnea, Ecaterina Andronescu, Nicolae Bănicioiu, Călin Popescu Tăriceanu, Elena Udrea, Traian Băsescu, Varujan Vosganian, Sebastian Ghiță și mulți alții. Aceștia s-au aflat la putere și au făcut cărțile mereu, au promis mereu și nu au dat nimic în schimbul încrederii acordate de către votanți. Toți au mințit cu nerușinare fără a vedea pe fața lor vreo urmă de regret. Mulți dintre ei au procese în desfășurare și chiar au primit hotărâri definitive.

    Pentru ca cei din prima categorie să poată candida au apărut nume nepătate în politică iar aici îmi vine în minte profesorul Leon Dănăilă; nu știu cum l-au convins cei din PNL să candideze. Acesta sunt convinsă că este un om onest și plin de bune intenții, dar poate că era mai bine să candideze ca independent. Mă întristează că o somitate ca dumnealui a ales să se înhaite cu politicienii. Dar poate că nu se va lăsa prins în mrejele politicii și va alege calea dreapta și normală pentru un parlamentar.

    În categoria trei sunt candidații independenți gen Remus Cernea, dar aceștia din start nu au multe șanse pentru că o data intrați în Parlament pot doar să stea spectatori la cum decurg treburile în Parlament și din când în când să ne țină la curent cu prezența la muncă a colegilor. Singurul motiv pentru care merită ales un candidat independent este că acesta nu are obligații de partid.

    Ultima categorie despre care nu știu mare lucru sunt nou veniții, USR. Aceștia par că vor să schimbe multe, sunt nepătați și necompromişi politic, dar sunt prea mici iar șacalii mari cu siguranță vor reuşi să îi înlăture sau marginalizeze dacă ajung în Parlament.

Sincer, mă interesează ca cei care ajung în Parlamentul României:

  • Să răspundă pentru tot ceea ce fac în Parlament și să aibă demnitatea să demisioneze dacă se simt depășiți de situație
  • Să nu voteze nimic care să dăuneze Statului roman și poporului român oriunde s-ar afla el și să voteze mereu în cunoștință de cauză
  • Să nu fie prinși în ipostaze urâte sau defăimătoare
  • Să mulțumească prin fapte bune celor care i-au votat

    Toți cei care ajung în Parlament ajung cu girul nostru, cei care votează dau vina pe cei care nu votează, cei care nu votează dau vin pe cei care au votat. Si uite așa fiecare dintre noi se face vinovat de ceva.
Distribuie:
Tags : , , , , , ,

Un comentariu:

  1. manjiti, murdari, obraznici si nesimtiti. fiecare pentru el , asta este sloganul romanului!

    RăspundețiȘtergere

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]