Posted by / luni, 26 decembrie 2016 / 2 Comentarii / , , , , , , , , , ,

Ce trebuie sa faci pentru un par frumos și sănătos

Deseori părul, în special cel lung  pare fără vlagă și lipsit de strălucire cu toate că folosim majoritatea produselor de prin reclame în care apar tot felul de doamne cu un păr de invidiat. Din păcate realitatea diferă de cea din reclame și asta o pot spune din propria experiență. Nu există produs neîncercat, unele mai scumpe, altele mai ieftine și  cu rezultate nu tocmai ca-n reclame.  
 Cu siguranță există persoane care nu reușesc să își clătească părul bine după spălare, iar resturile de șampon care au rămas în păr îl fac să arate tocit și desigur îl pot deteriora. Am căutat în caietul bunicii și am găsit remediul pentru a dizolvă fără probleme resturile de săpun sau calcar.  L-am încercat și chiar e minunat iar pe lângă faptul că resturile de șampon nu mai atacă părul, acesta devine chiar lucios, mătăsos și nu se mai îmbâcsește la 2 zile de la spălare. Așadar, pentru acest lucru nu trebuie decât să ne clătim după spălare cu apă călduță la care trebuie să adăugăm oțet sau zeamă de lămâie apoi putem utiliza o loțiune cu plante adecvată tipului de păr după cum urmează:

 Loțiune cu salvie pentru un păr strălucitor:

 250 g frunze de salvie uscate
 1 l apă
 25 ml rom

Se fierb  frunzele de salvie împreună cu apa timp de 15 minute la foc mic și se lasă la macerat pentru 48 de ore, amestecând din când în când. După cele 48 de ore se strecoară întreaga compoziție printr-o sită fină și se adaugă romul și se toarnă totul într-o sticlă.
 Este indicat ca această loțiune de salvie să se folosească la interval de 2-3 zile și oferă părului mai multă strălucire și flexibilitate. După ce folosim loțiunea este bine să nu ne mai clătim părul.
 Loțiune cu uleiuri eretice pentru strălucire 

 Părul va redeveni frumos și atrăgător când acesta este lipsit de strălucire, inert imediat e acesta va fi clătit cu această loțiune, care în plus miroase frumos. 

 500 ml apă
 5 picături uleiuri de lămâie
 5 picături uleiuri de rozmarin
 5 picături ulei de levănțică

 Se amestecă toate ingredientele într-o sticlă cu dop sau cu pulverizator. Înainte de utilizare agităm bine bine de tot sticlă.
  Cele mai interesante rețete găsite în caietul bunicii au fost cele pentru părul subțire și fin. Toată lumea știe că în cazul acestui tip de păr coafurile nu prea reușesc să reziste decât câteva ore și asta din cauza firului de păr redus în diametru. De aceea părul este lipsit și de volum. 

 Iată două rețete:

 Tratament cu ou și bere
 30 ml bere
 1 ou
 Se freacă bine oul cu berea, se aplică pe părul umed , se masează ușor și înfășurăm părul într-un prosop și lăsăm să acționeze timp de 15 – 30 minute, apoi spălam bine cu șampon. 
 În cea de-a două rețetă avem parte de plante benefice  pentru păr. Mentă care întărește părul, coada-șoricelului întărește și stimulează creșterea părului iar în loc de soia se poate folosi și ulei de floarea-soarelui, alune, porumb sau măsline.

 Așadar încălzim mestecând în continuu la bain-marie  6 linguri frunze de mentă, 6 linguri coada-șoricelului și 300 ml ulei de soia. Compoziția rezultată se pune într-un borcan și se păstrează la loc cald  timp de o săptămâna; amestecând zilnic. Apoi se toarnă printr-o sită fină într-o sticlă cu dop. În funcție de lungimea părului, încălzim 5-8 linguri de ulei și aplicăm pe părul umed masând ușor apoi îl lăsăm să acționeze timp de jumătate de oră înfășurând părul într-un prosop. După aceea spălam bine părul șamponând de 2 ori.  

Distribuie:
Tags : , , , , , , , , , ,

2 comentarii:

  1. penreu par important este materialul genetic. pe langa asta mai putin important dar suficient de important este mediul in care traiti dar si compusii chimici utilizati pe toata suprafata parului mult prea des.

    RăspundețiȘtergere
  2. parul cade mereu se regenereaza trebuie doar ferit de agenti chimici.

    RăspundețiȘtergere

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]