Posted by / marți, 29 august 2017 / Niciun comentariu / , , , , , , , ,

Tratamente naturiste – Beneficiile salviei sau maramia - partea a II-a


    Așa cum vă spuneam și în articolul anterior, revin pentru a vă împărtăși beneficiile pe care salvia le are asupra corpului nostru.

    Așadar, salvia s-a dovedit:


   

    1. Puternic antioxidant: Condițiile cronice și bolile degenerative pot fi unele dintre problemele de sănătate cele mai debilitate și periculoase cu care vă confruntați în viață voastră. Multe dintre aceste probleme de sănătate sunt cauzate de radicalii liberi, periculoși de produsele metabolismului celular care atacă celulele sănătoase, provocând apoptoză sau mutații. Componentele antioxidante găsite în salvie, cum ar fi acidul rosmarinic, luteolina și apigenina, pot lucra pentru a neutraliza radicalii liberi și a le împiedică să creeze stres oxidativ în inimă, organe, piele, articulații, mușchi și chiar creier.

    2. Tratează bolile de piele: datorită proprietăților calmante, antibacteriene și antifungice prin spălări zilnice cu decoct de salvie și prin aplicarea de cataplasme din Frunze proaspete zdrobite putem trata cu succes afecțiuni ale pielii cum ar fi eczeme, psoriazis și acnee.

    3. Adjuvant în diabetul de tip ÎI. Se pare că reglează și inhibă eliberarea glucozei stocate în ficat, prevenind fluctuațiile majore ale zahărului din sânge, care poate ajută la prevenirea debutului diabetului de tip II.

    4. Ajută în cazuri de indigestie și balonare: Acidul rosmarinic găsit în salvie acționează că agent antiinflamator în multe părți ale corpului, chiar și în stomac, unde previne spasmele gastrice și poate reduce semnificativ apariția diareei și a diferitelor infecții ale tubului digestiv.



   

    5. Ameliorează tulburările menopauzei: datorită efectului puternic de reîntinerire tinctiura de salvie ajută contra acestor probleme prin reducerea transpirației și rărind apariția bufeurilor.

    6. Dacă va spălați față dimineață și seară cu decoct de salvie și mai suplimentați în fiecare seară cu comprese cu acest decoct porii dilatați ai tenului se vor diminua.

    7. Ajută la menținerea culorii naturale și strălucirii părului dacă faceți ultima clătire cu decoct de salvie. Din ce am citit se pare că pentru părul negru este recomandat să folosiți un amestec în părți egale de ceai negru și salvie, iar pentru părul cărunt ajută la întărirea acestuia și îi închide culoarea.


    Atenție însă: deși salvia are o mulțime de beneficii, pe care în mod sigur nu le-am menționat în întregime, persoanele extrem de sensibile trebuie să consume cu precauție ceaiul sau decoctul de salvie deoarece pot produce convulsii digestive. Nu ar fi rău să se consulte medicul înainte de a adăuga salvia în regimul dumneavoastră. 

    Contraindicații: epilepticilor și femeilor care alăptează deoarece are effect de oprire a lactației.

    Cam astea ar fi contraindicațiile pe care le-am descoperit, însă dacă știți și alte contraindicații ale salviei, nu ezitați să le menționați.

    În rest….sănătate, că e mai bună decât toate!

    Pentru neștiutori: decoctul de salvie se obține prin adăugarea a două lingurițe de salvie în 250 ml de apa și se fierbe timp de 5 minute.

Distribuie:
Tags : , , , , , , , ,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]