Posted by / joi, 3 august 2017 / Niciun comentariu / , , , , , , , , , , , ,

Statul şi contribuabilul!


    Coșmarul contribuabilului la Administrația Finanțelor Publice Ilfov sediul din Lucrețiu Pătrășcanu nu cred că se va termina decât în momentul în care absolut toți angajații de acolo vor fi înlocuiți cu alte persoane și când sediul în care funcționează va deveni un sediu în care eventualele pericole vor fi măcar semnalizare dacă nu îndepărtate. Statul român arată prin sediul în care funcționează această instituție câtă nepăsare are în ceea ce îi privește pe contribuabilii arondați acestui sediu. De când intri în instituție te lovești de un portar care face și desface orice și de funcționari acrii care lucrează în niște spații insalubre. Dacă mai pun la socoteală că la acest sediu trebuie să faci sport între ghișee. de la un etaj la altul, fără a avea un lift care să te ajute, reușești să pleci de acolo transpirat și plin de nervi. Instituția nu are aer constituțional pe holurile împuțite și pline de fișete dar și de păienjeni iar salariații fumează pe o scară la capătul culoarului şi chiar în unele birouri.


    De-a lungul timpului am avut ocazia să le aflu angajatorilor și preferințele culinare, având prostul obicei sa mănânce tocană în fața celui venit să-și rezolve o problemă fiscală, asta dacă nu au încercat deja să vorbească cu gura plină. Fiecare drum făcut la ei m-a făcut să nu mai am nici un pic de compasiune pentru acești angajați chiar dacă inițial mă gândeam că sistemul este de vină pentru tot . Am reușit în timp să înțeleg că omul sfințește locul dar acești oameni nu sunt în stare de așa ceva. Toate informațiile date nu sunt împărtășite cu titlul de așa este legea, informațiile fiind date sub forma așa zic eu dar răspunderea vă aparține în totalitate, aici ca și contribuabil poți avea noroc doar dacă suni la Asistentă contribuabil unde cei cu care te sfătuiești chiar știu ceea ce spun și-ți dau și temeiul legal. Cea mai amuzantă parte este că la parterul instituției funcționează o cantina și tot holul miroase a mâncare . Pe lângă transpirația care se declanșează în momentul în care ai intrat în hol și se aprofundează în clipa în care începi să bântui fără rezultat mai pleci de acolo și mirosind a mâncare sau a tutun. Au și o procedura de lucrul cu contribuabilul care diferă de celelalte sedii de administrații financiare cu care am colaborat.


    De exemplu dacă ai de plătit o taxa sau un impozit ca persoană fizică prin trezorerie trebuie musai să fie vizată de inspectorul de zona și asta implică iar 3 etaje de instituție plus timpul de așteptare la uşa unui  inspector. Deci alte drumuri pe niște scări care-ți pun viața în pericol pentru că oricine poate avea un moment de rătăcire și poate călca în gol. Nu înțeleg cum de nimeni nu a reușit în atâția ani de când există această instituție să pună niște semne sau niște gratii în locurile periculoase.


Aşa că doamnelor şi domnilor dacă ajungeți la Afp Ilfov şi vă aflați în situația în care sunteți nevoiți să vă luați copiii cu voi, aveți grija pe ce parte merg copiii când urcă/coboară scările şi pe ce geamuri se uită. Pentru cei care au diferite probleme de sănătate să circule strict pe partea cu bara de susținere. Femeile gravide în luni înaintate să facă bine şi să cheme inspectorul la parter pentru ca cele 3 etaje nu se afla în cea mai buna stare. Iar dacă dinte-un ghinion o sa izbucnească un incendiu, doamne ferește, nu am văzut hidranți sau planuri de evacuare pe traseul pe care circul eu. Posibil să existe dar nu sunt la loc vizibil și nici indicatoare nu sunt. Nu știu câte instituții în această ţară funcționează la un aşa nivel dar aceste clădiri ar trebui închise publicului şi angajaților până la remedierea problemelor existente. La acest nivel sunt și sediile administrației sector 3 şi administrației sector 4 doar că acolo există doar mizerie cruntă şi din fericire nu există scări periculoase.
Distribuie:
Tags : , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]