Posted by / duminică, 27 august 2017 / Niciun comentariu / , , , , , , , ,

Tratamente naturiste – Beneficiile salviei sau maramia - partea I

    Întâmplător eram la o prietenă, și după ce ne-am delectat cu o masă mai copioasă am reușit să am acel disconfort de “greu”. M-am dus repede la geantă să iau un Triferment însă prietena mea m-a oprit și mi-a oferit o cană de ceai din salvie. După primele sorbituri am observat cum senzația de “greu” și balonare dispărea aproape instantaneu ceea ce mi-a stârnit curiozitatea de a căuta pe internet și alte beneficii ale acestei plante medicinale care vă asigur că nu sunt puține și m-am gândit să vă împărtășesc o parte dintre aceste beneficii și vouă


   

    Așadar, să o luăm cu începutul:

   Proprietățile medicinale ale acestei plante au fost explorate încă din timpul civilizației egiptene antice. Era folosită în primul rând pentru a spori fertilitatea femeilor. Cei care au stabilit și definit adevăratele proprietăți medicinale ale salviei a fost civilizația greacă, fiind valabile până în zilele noastre. 

    Cercetările moderne au descoperit impactul pozitiv asupra corpului uman, motiv pentru care salvia este exportată pe scară largă în toată lumea. Salvia se adaugă la preparatele din carne fiind un element cheie datorită gustului ușor piperat iar combinația dintre aceste utilizări culinare și impactul său medical incontestabil face ca salvia să fie extrem de valoroasă pentru sănătatea umană.

    Dar haideți să aruncăm o privire mai în profunzime asupra beneficiilor pe care salvia le poate oferi:

    1. Îmbunătățește funcțiile creierului 

    Cercetările au arătat că salvia consumată chiar și în cantități mici sporesc activitatea creierului prin concentrare crescută, memorare și ajută la menținerea nealterată a facultăților intelectuale până la vârste înaintate. De asemenea, salvia acționează asupra receptorilor unor hormoni importanți în menținerea tinereții organismului. 

    2. Probleme legate de inflamație 

    Mestecarea frunzelor de salvie nu este întotdeauna cea mai plăcută soluție, deoarece aromă este destul de intensă pentru unele persoane dar se pare a fi cea mai eficientă cale de a obține acei compușii organici care acționează cel mai rapid în sistemul nostru. Această metodă este cea mai eficientă pentru persoanele care suferă de probleme ale tractul respirator, astmului,bronșitei, sinuzitei, rinitei, bolilor respiratorii cu secreții abundente sau gastro-intestinal. Printre calitățile salviei de a trata probleme antiinflamatoare se număra și artrită, gută precum și inflamația sistemului cardiovascular care pot duce la boli de inimă și la creșterea tensiunii arteriale.



   

    3. Previne cancerul de colon și tumorile tubului digestiv 

    Se spune că decoctul de salvie administrat câte 2-3 căni pe zi în cure de minim 3 luni este un remediu excelent împotriva acestei crunte maladii. 

    4. Tulburări cognitive 

    După cum să menționat mai sus, salvia are capacitatea de a stimula funcția creierului pentru a îmbunătăți memoria și concentrarea. Aceasta funcționează în eliminarea tulburărilor cognitive care pot apărea, inclusiv Alzheimer și demența . Căile neuronale stimulate de extractele și uleiurile esențiale ale salvei pot păstra mintea “proaspătă” și “tinerească” pentru persoanele cu vârstă înaintată.


    5. Unul dintre beneficiile extraordinare ale salviei dar uitată în timp este nivelul foarte mare de vitamină K pe care o conține, o vitamină esențială pentru organism, care nu o găsim în multe alimente pe care le consumăm. Vitamina K este un element crucial asociat cu formarea oaselor și asigură integritatea oaselor noastre pe măsură ce îmbătrânim. Adăugarea frunzelor de salvie în dietă dumneavoastră poate crește semnificativ nivelul vitaminei K. 

Va continua….. 



Distribuie:
Tags : , , , , , , , ,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]