Posted by Andreea / luni, 6 februarie 2017 / Niciun comentariu / febra , gripa , medicina , natura , natural , raceala , remedii naturiste , salcie , sanatate , transpiratie
Remedii naturiste împotriva răcelilor - continuare
Chiar dacă sunt persoane care suferă în fiecare iarnă din cauza răcelilor, alții, deși sunt frecvent în contact cu oamenii care tușesc ori strănută, nu pățesc nimic. Bineînțeles, fiecare dintre noi este mai mult sau mai puțin vulnerabil la infecțiile virale, iar totul depinde doar de puterile interioare de apărare ale fiecăruia.
Şi pentru că suntem în perioada în care virușii nu vor să rateze pe niciunul dintre noi, căutând în caietul bunicii și alte surse m-am gândit să mai adaug câteva rețete și sfaturi utile pentru această perioadă.
După cum știm, majoritatea medicamentelor de răceală și gripă, pe lângă paracetamol, conțin și acea cantitate de vitamina C, primul remediu împotriva răcelii. Pentru aceia care doresc să evite medicamentele și să se trateze în mod natural cu acea cantitate necesară de vitamina C își pot stoarce mai multe lămâi până obțin cantitatea unui pahar, se pune pe foc și se înfierbântă după care se poate consumă îndulcit cu miere de albine. Un remediu foarte bun pentru a spori rezistența organismului în această perioadă, iar după cum spuneam și în articolul anterior, cel mai indicat este să previi decât să aștepți să te “prindă” răceala. De asemena, o mare cantitate de vitamina C o au și măceșele, care consumate sub formă de ceai (măceșe uscate, nu plicuri), activează capacitatea de auto-vindecare a organismului.
Deseori răcelile sunt însoțite de febra, iar când temperatura corpului crește temporar, reprezintă un semn că organismul luptă împotriva agenților patogeni, așadar nu trebuie să ne îngrijorăm. Evident, dacă temperatura persistă și depășește 39 C, în special la copii și persoane în vârstă trebuie să apelăm la specialiști. Îmi aduc aminte că atunci când aveam febră bunica îi recomanda mamei să mă trateze cu o “cură de transpirație zdravănă”. Cel sau cea care a inventat asta, știa ce știa, pentru că supra-încălzirea organismului stimulează sistemul imunitar; mai mult decât atât numeroși germeni sunt sensibili la temperaturile ridicate și mor. Atenție!!!! Această metodă nu este recomandată celor cu afecțiuni cardiovasculare.
Ceai pentru transpirație
20 g flori de mușețel
20 g de cimbru
20 g flori de tei
Se amestecă plantele. Se pune apă la fiert și se opărește amestecul astfel: pentru fiecare linguriță de “amestecătură” câte 250 ml apă. Se lasă 10 minute la infuzat după care se strecoară. Cimbrul este antiseptic și antiinflamator iar florile de tei sunt antispastice, sudorifice și calmante.
Ceai sudorific cu coajă de salcie
Are un efect sudorific și stimulează eliminarea toxinelor.
2 linguri de salcie pisată
20 g anason
20 g rozmarin
20 g flori de soc
20 g flori de tei
Se amestecă plantele. Se pune apă la fiert și se opărește amestecul după cum urmează: o lingură de amestec pentru 250 ml apă fiartă. Se lasă la infuzat 15 minute, se strecoară, apoi se îndulcește.
O infuzie din portocale poate duce la scăderea febrei. Se iau două portocale netratate, fără să le decojim, le tăiem cubulețe apoi se așează într-un vas, se adaugă o lingură de zahăr și se toarnă peste o jumătate de litru de apă clocotită. Se lasă un timp la infuzat, apoi se storc portocalele și se consumă rece.
Simptomele severe, durata și evoluția bolii deosebesc o gripă de o stare gripală. Dacă la tuse și guturai se asociază pe neașteptate și febra ridicată, vă simțiți extrem de slăbiți , suferiți de dureri de cap și ale membrelor, cel mai probabil, avem de-a face cu virusul gripal. Acesta se transmite prin stropi. Pericolul de infecție este foarte mare în cazul gripei. Mulți oameni se îmbolnăvesc doar fiindcă nu s-au vindecat complet de o răceală premergătoare, iar capacitatea de rezistență a organismului este încă scăzută. Din acest motiv, persoana care nu s-a vindecat complet continuă să se simtă slăbit chiar dacă simptomele dispar, iar puterile sunt recăpătate într-un ritm lent. Desigur, și în cazul unei gripe puteți să vă bazați și pe puterea terapeutică a naturii și să va însănătoșiți grabnic.
În răceală, febra sau gripă corpul pierde foarte mult lichid și totodată minerale și vitamine prețioase corpului nostru, de aceea se recomandă consumarea a cât mai multe fructe și legume proaspete, să beți cât mai multe lichide sub formă de ceai, suc și apă minerală. Dacă vă oferiți și un repaus, o să va reveniți foarte repede.
Ce ne recomandă natură în caz de gripă:
- Efectele curative ale usturoiului sunt cunoscute și recunoscute. De aceea nu va sfiiți să mâncați în timpul gripei cât mai mult usturoi proaspăt, zdrobind de pildă un cățel mare de usturoi într-o cană de supă fierbinte de găină.
- Tinctura de floarea-soarelui scade febra: se iau 5 g de petale uscate și se țin 10 zile în 50 ml de alcool de 60%. După cele 10 zile lichidul se strecoară și se păstrează într-un recipient închis la culoare. Se iau câte 20 de picături la un pahar de apă.
- Bunicii știau o mulțime de lucruri minunate despre puterile oțetului. Încercați și dumneavoastră “ciorapii de oțet”. Pentru acest lucru avem nevoie de o pereche de șosete din lână, 6 linguri de oțet și ½ l apă rece. Se pun în amestecul rezultat șosetele, apoi se storc, se încalță, iar pe deasupra se trage o pereche se șosete uscate. Mergeți la culcare echipat astfel și puteți rămâne toată noaptea cu șosetele în picioare. Desigur, întregul corp se spală cu soluție de apă cu oțet.
- Bineînțeles, nu trebuie să uităm și baia cu sare care îndepărtează pericolul unei răceli. La primele semene de jenă în gât, nu trebuie decât să adaugați 2 pumni de sare amară în cadă cu apă fierbinte și să stați în apă cât poftiți.
luni, 6 februarie 2017
Labels:
febra,
gripa,
medicina,
natura,
natural,
raceala,
remedii naturiste,
salcie,
sanatate,
transpiratie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu