Posted by / marți, 18 iulie 2017 / 1 Comentariu / , , , , , , , , , , ,

Graniţa dintre cochetărie şi vulgaritate

    A fi femeie e lucru tare frumos. Lăsând la o parte obligaţiile pe care le ai, şi asta cam cea mai mare parte din timp, tot ce ai de făcut, în restul de timp rămas, e să ai grijă de propria persoană: să îţi vopseşti părul, să te tunzi, să cauţi pe ici pe colo o haină mai acătării, să mai te instruieşti olecuţa. Numai că unele dintre suratele noastre, cateodată, cam au tendinţa de a da greş. A fi cochet nu e un lucru de şagă şi dacă nu ai această calitate a eleganţei din naştere, atunci cască ochii măcar la celelate femei de lângă tine care arată bine indiferent de situaţie. Până la urmă nu e mare chestie să arăţi bine, decentă, indiferent de vârstă. Sunt câteva lucuri care mie, ca femeie, mi se par destul de supărătoare când le văd la alte femei. 

    1. Unghiile. Nu mi se pare nimic mai inestetic decât acele unghii lungi şi ascuţite, ca nişte gheare. Ştiu că e o modă acum, toată lumea le are lungi, ascuţite, viu colorate. Dar…aşa NU. Sub nici o formă o mână îngrijită nu este posesoarea unor asemenea unghii. Oja sărită de pe unghii. E de preferat să nu îţi dai nimic pe unghii decât să stai cu oja aceea roşie sărită în proporţie de 50%. Mai bine aplici un lac, se usucă instantaneu şi nici nu se vede dacă s-a ciobit. Asta în cazul în care nu ai o ojă semipermanentă, gel sau alte minunăţii. Nu va obseva nimeni dacă nu eşti dată pe unghii cu nimic dar dacă oja e roasă va sări în ochi imediat. 

    2. Părul nevopsit şi, mai grav, nespălat. Să nu înţelegeţi greşit, nu e condamnabil să nu îti vopseşti părul dar este urât, foarte urât, dacă tot te-ai apucat de vopsit păr să îţi laşi rădăcinile să crească timp de luni de zile. Dacă te mănâncă în fund şi intenţionezi să îţi păstrezi părul vopsit blond platinat atunci e cazul să te vopseşti lunar. Altminteri ori nu te mai vopseşti ori cauţi o nuanţă care să necesite vopsiri mai rare. Spălatul pe cap. Dacă vopsitul nu e o necesitate şi poţi să arăţi la fel de bine cu părul alb, spălatul pe cap e un MUST. Trebuie să te speli pe cap ori de câte ori se murdăreşte, e o tâmpenie să nu îl speli, sperând că astfel părul se va îngrăşa mai greu. E simplu, ai părul gras, e murdar şi trebuie să te speli. Părul foarte lung. Dacă ai păr, lasă-l să crească, foarte bine, însă dacă nu ai, ai 2 fire şi alea rare şi pe punctul de a cădea, nu îţi lăsa părul să crească. Tunde-te scurt, e mai sănătos. Dacă nu pentru cei din jur, măcar pentru păr. 

    3. Hainele foarte strâmte, scurte, transparente. Dacă ai mai mult de 60 kilograme sub nici o formă nu porţi colanţi. Poţi să ai şi peste 60 kilograme, nu e o problemă, dar dacă iese celulita din colanţii ăia, nu, nu porţi colanţi. Porţi orice altceva, nu colanţi. E valabil si în cazul blugilor super skinny. Dacă ai 80 kilograme şansele să arăţi bine în acei blugii sunt practic inexistente. Poartă blugi clasici, fustă, rochie, orice altceva, nu colanţi. De asemenea, dacă ai un anumit număr de kilograme, mai mare decât numărul care ar trebui, nu porţi tricou, maieu, bluză strâmtă de tot, bluză care îţi va mai face un colac de grasime şi care este extrem de inestetic. Ştiu că a fi slab e doar un clişeu şi nu contează numărul de kilograme dar a te îmbrăca adecvat siluetei e un lucru de bun simţ şi spune multe despre o femeie.

    4. Femei trecute de o anumită vârstă care nu acceptă că au ajuns la vârsta cu pricina, având tendinţa de a cădea în ridicol, purtând nişte haine de fetiţă abia trecută de pubertate. Indiferent de cât de tonifiate ar fi picioarele, stomacul sau braţele, e inadmisibil să te îmbraci după 45 ani ca la 18-30. Fără a cădea în desuet e absolut realizabil să arăţi extrem de bine şi la 50 ani fără a te îmbrăca în fustă până la c…r.

    În rest totul e cancan, fiecare e liber să se îmbrace după cum îl taie capul. Însă cele scrise mai sus cred că ar trebui respectate, e o dovadă de respect de sine şi faţă de cei din jur.

Distribuie:
Tags : , , , , , , , , , , ,

Un comentariu:

  1. Punctul 4, in special. Sunt o femeie de 56 de ani si am aceeasi parere despre acele congenere ale mele care vor musai sa arate ca Scufita Rosie la pensie. Si,culmea! am citeva amice care se imbaraca asa, desi....

    RăspundețiȘtergere

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]