Posted by / luni, 3 iulie 2017 / Niciun comentariu / , , , , , , , , , , ,

Poveştile de campanie electorală , ieri, azi şi în viitor!!!

Primăria sectorului 3, o minunăție de primărie, investește non stop în borduri, toaletări, garduri, betonarea spațiului public și dă aprobări pentru tot felul de construcții de cartiere rezidențiale în spații strâmte și cu alte nevoi ale comunității și toate astea doar pentru niște bani în plus ai firmelor de casă ale primăriei de sector sau ale primăriei generale. Cel mai nou exemplu este școala de pe strada Ion Ţuculescu, scoală care cu fonduri europene și de la primărie a fost reabilitată din toate punctele de vedere și care a fost transformată ulterior într-un alt sediu al poliției locale. Oare este normal să dai așa o clădire cu sală de sport, teren de sport și curte interioară politiei locale care are câțiva zeci de angajați și mai are în posesie și alte sedii în sector? Eu cred că de astfel de investiții trebuie să beneficieze locuitorii sectorului. Cu ce s-a îmbunătățit viața locuitorului sectorului 3? Cu absolut nimic din păcate! Elevii care au învățat acolo au fost mutați provizoriu în alte școli din cartier ca apoi să fie anunțați că școala lor nu le mai aparține. Tot aud discuții ale celor care caută grădinițe pentru copiii lor și care spun că grădinițele private din sector nu-și găsesc sedii prietenoase sau mai mari și că nu-și pot dezvolta afacerea pentru că nu găsesc nimic de închiriat care să corespunda nevoilor unei grădinițe mai mari. Oare primăria nu putea să închirieze un astfel de spațiu unor grădinițe particulare contra unei sume de bani la prețul real al pieței???? De fapt lucru asta este posibil doar dacă un prieten al cuiva influent din primărie ar avea o grădinița și ar vrea să-și mărească afacerea, cei fără pile influente caută pe cont propriu un spațiu bun. Grădinițele de stat sunt și ele insuficiente și totuși nimeni nu deschide grădinițe noi. Cei care au copii de vârsta grădiniței se vad în situația în care trebuie să caute luni de zilei un loc pentru copiii lor și să constate, atunci când au terminat cu lista grădinițelor de stat, că nici grădinițele private nu mai au locuri disponibile și asta nu pentru ca nu vor ci pentru că nu sunt ajutați absolut de loc de cei care ar trebui să facă asta. Din acest motiv foarte multe grădinițe se vad în situația în care să funcționeze sub forma unor fundații sau centre sociale pentru că nimeni nu le facilitează dobândirea prin închiriere al unui spațiu corespunzător. Din păcate cred că acești conducători minunați se bazează prin tot ceea ce nu fac pe slaba natalitate dar cum naibii să mai faci copii într-o țară în care nimeni nu este prietenos cu copiii. Tot ceea ce fac este doar declarativ, nimic în plus. Un alt exemplu al incompetenței acestei primării este reabilitarea fostului cinematograf Gloria. Cinematograf care a costat enorm primăria și a trebuit să fie gata pana la evaluarea primarului general la un an de mandat, și asta doar pentru a se lauda cu ceva, pentru că săraca Firea nu a reușit împreună cu primarii ei mai mici să facă mare lucru.

    Acum o perioadă pe strada unde locuiesc s-au dat aprobări pentru a se tăia o grămadă de copaci tineri și frumoși, cu condiția ca peste câțiva ani firma care construiește un super cartier rezidențial să-i replanteze și în 10 ani acei copaci să fie pe jumătatea celor retezați de la rădăcina. A fost foarte trist să îi vad doborâți și să nu pot face nimic. Apoi a urmat toaletarea până la ciuntire pe timp de vară a multor copaci, mulți dintre acești copaci au rămas niște cioturi uscate pentru că această operațiune nu a fost făcută într-un anotimp potrivit și s-a tăiat absolut toată coroana până la tulpină, în schimb nu s-au ocupat de plopii bătrâni și aproape uscați, ştiinduse că aceste plute sunt extrem de periculoase pe timp de vijelie. În ultimul an numai în fața blocului meu au căzut 3 plopi care au distrus mașinile parcate lângă ei. Astăzi un astfel de plop a căzut peste câteva mașini și a reușit să rupă și un stâlp de iluminat public.

    Este minunat că primăria se ocupă cu tot felul de lucrări și nu de problemele reale ale sectorului. Problemele reale, în caz că cei care sunt plătiți nu știu, sunt:
    - grădinițe și creșe suficiente
    - arbori toaletaţi necorespunzător
    - locuri de parcare suficiente și sigure
    - amabilitatea personalului în relația cu cetățeanul
    - furtul din banul public
    - cămine și centre pentru persoanele vârstnice
    - calitatea proastă a lucrărilor de reabilitare a blocurilor
    - supravegherea firmelor care au contract cu primăria și verificare executării prestării de servicii în favoarea cetățeanului

    Cu toate că sunt multe probleme în acest sector, primarul și acoliții lui s-au asigurat de voturile celor din sector prin simplul fapt că acestora nu le mai pasă de nimic și nu mai speră într-o schimbare în bine. Oamenii trăiesc doar spunând "Eee.. oricine vine nu poate mai mult, în România nu sunt bani" dar nu este așa. În România sunt bani doar că aceștia sunt gestionați prost și sunt tot timpul împărțiți doar pentru profitul personal al celui care îi gestionează. Până la noi legi care să îi condamne pe acești oportuniști mă bazez doar pe conștiința lor, dacă au așa ceva.

Distribuie:
Tags : , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]