Posted by / sâmbătă, 22 iulie 2017 / Niciun comentariu / , , , , , , , , , , , , , , , ,

Regulile de circulație ale posesorului de BMW

    O să fiu certată, știu. Și știu că nu toți posesorii de BMW conduc după cum vrea bicepsul lor lucrat la sală și tatuat la Wanda Salon. Evident că unii conduc atent, respectă reguli de circulație, își respectă semenii. Numai că, din păcate, există o anumită categorie de conducători de BMW, cel mai adesea de BMW X5, X6, care nu are nici în clin nici în mânecă nici cu civilizația, nici cu regulile pe care se presupune că ar trebui să le respecte odată ajunși conducători auto. Nu de alta dar dacă nu țin la viața lor măcar pe a altora să o respecte. Există câteva lucruri pe care șoferul acesta nemaipomenit de bolid puternic, nu numai de BMW, ci în general de mașină care costă peste o anumită sumă, adică ceva mai scumpă decât un apartament cu două camere, le face fie special fie că habar nu are și a luat permisul la Pitești.

    1. În primul rând parchează fix unde dorește bicepsul său mai sus menționat. Nu are absolut nici o importanță că e trecere de pietoni, că e un loc de parcare al altuia, că e stație de autobuz sau chiar refugiu, cum am văzut iarna trecută. Ce vrei domne, ningea. Și omul, ca să își protejeze mașina de ninsoare, a parcat nici mai mult nici mai puțin decât sub refugiul stației de transport în comun. Ce dacă nu e voie să parchezi acolo? Nu au voie ăștia cu mașini de amărâți, ăștia cu mașini scumpe au voie. De asemenea ei mai au voie să blocheze alte mașini fără a lăsa un număr de contact, de a bloca intrări la magazine, restaurante și alte instituții. Mai au voie să parcheze pe locurile special amenajate persoanelor cu dizabilități. Cel mai tare le place să parcheze acolo fiind locurile cele mai apropiate de intrări.

    2. Sensurile interzise, sensuri unice, sens cu o singură bandă de mers nu au nici un sens pentru conducătorul de BMW. Conducătorul acesta merge numai și numai pe unde vrea el. Dacă e sens unic merge pe contrasens. Așa, doar un pic, că nu încurcă prea rău dacă merge și el 200 m să ajungă acasă. Altfel ar ocoli prea mult și el e grăbit. Depășirea coloanei. Coada de mașini în trafic e pentru proști. Conducătorul de BMW nu e prost. Că dacă era prost nu avea BMW, ci Ford. Conducătorul de BMW, C-Class , Porsche etc va depăși toată coloana de mașini și va deveni super nervos dacă nu îl va lăsa cineva să se bage înapoi în coloană. Va deveni cu atât mai nervos cu cât se va apropia un tramvai, autobuz sau alte mașini care merg regulamentar pe sensul lor. Șoferul ăsta moțat e, firește, pe contrasens. Că nu ai cum să depășești o coloană de 500 m formată din mașini decât dacă mergi tare de tot pe contrasens. Nu știu ce se întâmplă cu oamenii aceștia de sunt mereu atât de grăbiți. Ai senzația că ei conduc lumea și noi, ceilalți, trebuie să stăm la picioarele lor. Întotdeauna sunt grăbiți, nervoși, agitați, probabil în cele 3 minute în care ar ocoli s-ar decide soarta lumii, soarta pe care o are în mâini nici mai mult nici mai puțin decât băieții ăștia cu bolizi de bani grei.

    3. Învârtitul cheilor de mașină pe deget și aruncatul cheii pe masă, la restaurant, într-un mod voit neglijent. Pentru că în restaurant nu vede lumea că ai BMW. Păcat. Păcat că nu se poate intra cu mașina în restaurant fiindcă acest conducător atipic ar fi făcut-o.

    E ceva cu băieții ăștia, nu îmi dau seama ce, de unde își trag tupeul acesta. Nu cred că puterea mașinii le conferă în mod automat niște puteri speciale și lor. Se văd altfel lucrurile dintr-un BMW? Mai de sus? Hmmm, nu pot să răspund la această întrebare. Dar e adevărat că parcă parcă te simți puțin altfel deși ajungi în același mod și ai parte de același trafic și în BMW și în Dacia. Ah, pardon, nu există trafic pentru conducătorul de bolid. Traficul e pentru tâmpiții de bugetari, pentru prăduitori, cum ar spune un ilustru personaj din lumea celor ce conduc mașini scumpe, din lumea celor ce nu au învățat regulile bunului simț.

Distribuie:
Tags : , , , , , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]